home design 800x400

Τουρισμός: Τρία τμήματα μετεκπαίδευσης στην Ερμιόνη – Ποιους αφορούν

Ρεσεψιόν, σερβιτόροι και καμαριέρες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Τη λειτουργία τριών τμημάτων μετεκπαίδευσης στην Ερμιόνη αποφάσισε το υπουργείο Τουρισμού με αντικείμενα την Υπηρεσία Υποδοχής (ρεσεψιόν), τον Επισιτισμό (σερβιτόροι/ες) και την Οροφοκομία (καμαριέροι/ες) με την οργανωτική και διοικητική υποστήριξη του ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου το οποίο εδρεύει στο Άργος.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού και αφορά 75 δικαιούχους, ήδη εργαζομένους στον τουριστικό τομέα ή πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους. Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι, ενώ οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται για όσο διαρκεί το πρόγραμμα επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ.

Για το θέμα χρειάστηκε παρέμβαση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος είχε σχετική συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Χρήσιμη εκπαίδευση σε νέους ανθρώπους

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής:

«Σε συνέχεια της συνεργασίας και της επανειλημμένης επικοινωνίας για την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσης στην Αργολίδα, είχα συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία με ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση θα προχωρήσει στη λειτουργία τριών τμημάτων μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στην Ερμιόνη.

Τα προγράμματα αυτά απαντούν σε μια υπαρκτή ανάγκη ιδιαίτερα μετά τη φετινή αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην Αργολίδα, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, προσφέροντας ιδίως σε νέους ανθρώπους χρήσιμη εκπαίδευση».

Σχόλια

Exit mobile version