home design

Μεγαλόπολη: Πρώτη πόλη στην Ελλάδα που οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για σύνδεση με το φυσικό αέριο

Ο δήμος Μεγαλόπολης σε όλο αυτό το πρότζεκτ δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση

Ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με τις χρηματοδοτήσεις, μέσω ΕΣΠΑ, της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, ανέφερε πως «η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο που παίρνει φυσικό αέριο. Η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που οι κάτοικοί της δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για την σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τις συνδέσεις των σπιτιών».

Ο Δήμαρχος θέλοντας να δείξει τη σημασία και τα οφέλη αυτού του έργου είπε επίσης ότι « η λειτουργία του δικτύου του φυσικού αερίου είναι για την περιοχή, μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Είναι έργο υποδομής. Στη Μεγαλόπολη θα συνδεθούν όλοι ανεξαιρέτως αρκεί να κάνουν μία αίτηση».

Το έργο έχει κόστος κατασκευής, συνολικά γύρω στα 23 εκατ. ευρώ. Τα 9 εκατ. ευρώ για το κόστος κατασκευής του δικτύου, τα 12 εκατ. ευρώ για το κόστος κατασκευής από επιδότηση των κατοικιών, το 1 εκατ. ευρώ, για το κόστος κατασκευής απ’ την επιδότηση για τα δημόσια κτίρια και τα 2 εκατ. ευρώ, για τα έργα απ’ τον ΔΕΣΦΑ, στην έξοδο του φυσικού αερίου.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος διευκρίνισε ότι ο δήμος Μεγαλόπολης σε όλο αυτό το πρότζεκτ δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, με δάνεια και άλλα τέτοια, που θα δεσμεύσουν τις επόμενες δημοτικές αρχές.

Εντωμεταξύ, με ανάρτησή του ο Αρκάς βουλευτής της Ν.Δ. τέως υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης,, γνωστοποίησε, ότι η Τρίπολη και η Κόρινθος, θα μπορούν να συνδέονται στο δίκτυο του φυσικού αερίου εντελώς δωρεάν, ενώ οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης θα είναι δικαιούχοι και στην δωρεάν αντικατάσταση των εσωτερικών συστημάτων θέρμανσης, με συστήματα φυσικού αερίου.

«Εγκρίθηκε λοιπόν από την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ το χρηματοδοτικό σχέδιο για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στους δήμους Τρίπολης και Κορίνθου. Πλέον αναμένουμε την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης από το ΕΠΑΝΕΚ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, οι καταναλωτές απαλλάσσονται από τα τέλη σύνδεσης. Παράλληλα, οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης, πέρα από τα μηδενικά τέλη σύνδεσης θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα συστήματα θέρμανσης με νέα φυσικού αερίου, με επιδότηση 100%», ανέφερε ο Κώστας Βλάσης, δίνοντας συγχαρητήρια στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να προχωρήσει το έργο αυτό, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version