home design 800x400
home design 1170Χ320

Χτυπάει τους έφηβους ο κορωνοϊός: Ένας στους τέσσερις ασθενείς κάτω των 18 ετών

Το 27% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορούν σε ηλικίες 4-18 ετών
Κορωνοϊός κρούσματα σε μαθητές

Στις νέες ηλικίες έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ο κορωνοϊός καθώς όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, την εβδομάδα 4-10 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών με covid-19, ηλικίας 4-18 ετών, είναι 4.135, αποτελώντας το 27% στο σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την ίδια εβδομάδα το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,48%.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.302, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.000. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.3. 

Στο χάπι της Merck οι ελπίδες

Στο χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης 13/10 η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως το ελληνικό κράτος ελέγχει πώς μπορεί να προχωρήσει σε παραγγελίες, αλλά και τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων».

Σημείωσε, πάντως, ότι «όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες». «Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600 – 2.000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά, θα προλάβουμε ζωές; όσο τα έχουμε, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη. Άρα καλύτερα να προλάβουμε παρά να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε», πρόσθεσε.

Κεραμέως: Κρούσματα σε σχολεία

«Καθρέφτη της κοινωνίας» χαρακτήρισε τα σχολεία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι σε περιοχές όπου είναι πιο χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό, τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές είναι περισσότερα. Στον αντίποδα, όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, καταγράφονται λιγότερα κρούσματα και στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι από τα 14.000 σχολεία είναι κλειστά ορισμένα τμήματα σε μόλις επτά και στάθηκε στη σημασία των self tests, ενώ αναφερόμενη στο εμβόλιο, απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αξιοποιηθεί «το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis