home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνίαFeatured

Τι τάισε τον Πενταρόφσκι η σεφ από την Αρκαδία στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη έχει τιμηθεί με Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, «Χρυσό Σκούφο» και «Σεφ της χρονιάς» το 2009. Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε για τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη από τα Βέρβενα Αρκαδίας είναι η πρώτη γυναίκα σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, χθες το βράδυ.

Το μενού των τριών πιάτων, που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους περιείχε, μους λευκού ταραμά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και ταρτάρ από ψάρι με μοσχολέμονο και βατόμουρο, Κριθαράκι από μελάνι σουπιάς με καραβίδες, κουμκουάτ και σουπιά, Φαγκρί με άγρια χόρτα, μαραθόριζα, καυτερή πιπεριά, σταφίδες και σάλτσα λεμονιού με πιπερόριζα, και για το επιδόρπιο, μους ελληνικού καφέ με αφρό από λουκούμι τριαντάφυλλο και ροδοπέταλα.

Το δείπνο συνόδευσαν τα κρασιά, λευκό ξυνόμαυρο «Ασπρο από μαύρο» από το Κτήμα Χρυσοχόου 2020, Σαντορίνη Ασύρτικο, από το Οινοποιείο Τσέλεπου 2020 και γλυκό κρασί Vinsanto, από το Κτήμα Αργυρού Σατορίνη 2013.

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη διακρίνεται για τον τρόπο που αποτυπώνει τις διαφορετικές όψεις της ελληνικής κουζίνας, και για τα πιάτα της που εκφράζουν την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη μεσογειακή φιλοσοφία. Έχει αφήσει το γαστρονομικό της αποτύπωμα σε εμβληματικά εστιατόρια της χώρας και έχει τιμηθεί με Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, «Χρυσό Σκούφο» και «Σεφ της χρονιάς» το 2009. Αυτή την περίοδο υπογράφει το μενού σε εστιατόριο στο Κεφαλάρι.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button