home design

Αργολίδα: Κάθετη πτώση ο δείκτης θετικότητας και αντίο το μίνι lockdown

Εντυπωσιακή μείωση στα ποσοστά θετικότητας στην Πελοπόννησο καταγράφει ο ΕΟΔΥ. Πολύ λίγες οι περιοχές της χώρας που ξεπερνούν τη μονάδα.

Στο μισό έχει μειωθεί την τελευταία εβδομάδα η αναλογία των θετικών δειγμάτων στις εργαστηριακές και αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σημαντική είναι η μείωση του δείκτη θετικότητας και στην Αργολίδα, με βάση τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ για το διάστημα 20-26 Σεπτεμβρίου. Η πτώση είναι κάθετη, καθώς από το 3,20% έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,97% και πλέον είναι πολύ κάτω από τη μονάδα, στο 0,66%.

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο το αντίο του νομού από το μίνι lockdown το οποίο την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου κλείνει αισίως τρεις εβδομάδες, με τα γνωστά περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης μουσικής και κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Η έξοδος από το τούνελ δεν μπορεί πλέον να καθυστερήσει. Άλλωστε και τα κρούσματα σήμερα κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικότητας στην Πελοπόννησο αυτή τη στιγμή καταγράφουν Λακωνία (0,81%) και Μεσσηνία (0,72%). Στην Κορινθία ο δείκτης θετικότητας είναι στο 0,61% και στην Αρκαδία μόλις στο 0,42%.

Να σημειωθεί πως στο τελευταίο δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων διαμορφώνεται σε 0,55%, συγκριτικά με 1,18% το διάστημα 13-19 Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης θετικότητας στους εργαστηριακούς ελέγχους με PCR και rapid test μετρήθηκε στο 1,01 % σε σύνολο 1,38 εκατομμυρίων δειγμάτων, λίγο πάνω από το 1,15% στο προηγούμενο δελτίο.

Αύξηση εμφανίζει αντίθετα ο δείκτης θετικότητας για τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους σε 1,14 εκατομμύρια δείγματα, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,48%, συγκριτικά με 0,28% στο προηγούμενο δελτίο.

Το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων βρίσκεται σε πτωτική πορεία εδώ και τουλάχιστον πέντε εβδομάδες, όπως δείχνει ο πίνακας στο τελευταίο δελτίο του ΕΟΔΥ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version