home design

Αργολίδα: Πώς θα γίνει η μεταφορά μαθητών με το άνοιγμα των σχολείων

Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για τα ισχύοντα από 13 Σεπτεμβρίου. Ποια είναι τα μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη μεταφορά μαθητών θα υλοποιείται κανονικά από την πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει ήδη στείλει τις συμβάσεις με τους πίνακες μαθητικών δρομολογίων στα σχολεία μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται γονείς και μαθητές για τον τρόπο μεταφοράς.

Αρχικά, σύμφωνα με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19 και μέχρι την οριστικοποίηση εγγραφών (προνήπια, Α΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου) – μετεγγραφών μαθητών που έχουν παραταθεί μέχρι 30/9/2021 και των ωρολογίων προγραμμάτων μαθημάτων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Η μεταφορά μαθητών με σχολικά λεωφορεία και ΤΑΧΙ προς και από τις σχολικές μονάδες, στις οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα οριστικοποιηθεί εγγραφές και μετεγγραφές και πρόγραμμα μαθημάτων , θα διεξάγεται όπως και το προηγούμενο σχολικό έτος .
  2. Μεταφορείς ΤΑΧΙ που έχουν λάβει ενημέρωση επειδή έχουν οριστικοποιηθεί οι εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών και το πρόγραμμα μαθημάτων από τις σχολικές μονάδες, θα εκτελούν τα δρομολόγια σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.
  3. Σε όλα τα σχολικά λεωφορεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει σχολικός συνοδός για την επίβλεψη των μαθητών κατά την ώρα μεταφοράς προς και από τη σχολική μονάδα.
  4. Μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία της δημόσιας-τακτικής συγκοινωνίας της ΚΤΕΛ Αργολίδας ΑΕ μέχρι την παραλαβή του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου (Ε.Μ.Δ) θα μεταφέρονται δωρεάν .
  5. Μέχρι 30/9/2021 όπου θα υπάρχει οριστικοποίηση όλων των μεταβολών τα δρομολόγια θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των μεταφερόμενων μαθητών, μετά από σχετική ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών:

Για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, (αερισμός, καθαρισμός, απολύμανση κα) και κάθε ενδεδειγμένου και καθιερωμένου δια νόμου μέτρου για την προστασία της υγείας.

Για την καλύτερη διενέργεια της μεταφοράς των μαθητών παρακαλούνται:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version