home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Τι ζήτησε από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε η πολιτευτής Αργολίδας, καρδιολόγος, Ελένη Παναγιωτοπούλου. Κατόπιν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα χθες 31/8/2021, τον διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ, κο Δημ. Μελά, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα σχετικά με την συνδεδεμένη ενίσχυση των εσπεριδοειδών.

Πιο συγκεκριμένα,του έθεσα αναλυτικά το ζήτημα των εκπρόθεσμων διορθωτικών δηλώσεων που έχουν κάνει αρκετοί αγρότες στο νομό μας και ζήτησα να γίνουν κατ´ εξαίρεση δεκτές οι δηλώσεις αυτές, ώστε να μη χαθούν αυτά τα χρήματα και να καταβληθεί η ενίσχυση κανονικά.

Η χρονιά που πέρασε ήταν και για τους αγρότες πολύ δύσκολη, λόγω των δυσμενών φυσικών φαινομένων και της πανδημίας, που επηρέασαν αρνητικά και την παραγωγή και τη ζήτηση και τις λαικές αγορές και τις τιμές και δυσκόλεψαν την επαφή με τις υπηρεσίες και την τήρηση των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Η χρονιά που έρχεται προμηνύεται επίσης δύσκολη, λόγω της ακαρπίας και της έντονης ξηρασίας και είναι ανάγκη ο αγροτικός κόσμος να στηριχτεί.

Ο κ. Μελάς συμμερίζεται και κατανοεί τις ανησυχίες αυτές και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα με τους υπηρεσιακούς του παράγοντες, προκειμένου να δοθεί μια λύση, συμβατή και με τις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ.

Του έθεσα επίσης το ζήτημα των αγροτικών οφειλών στη ΔΕΗ, παρόλο που δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του, και τόνισα την ανάγκη να δοθεί κι εκεί άμεσα μια βιώσιμη λύση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button