home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΤαξίδιαFeatured

Βρίσκεσαι στην Πελοπόννησο και νομίζεις πως είσαι στη Ζάκυνθο

Δείτε την παραλία της Κορινθίας με το μυστηριώδες όνομα, που προέκυψε από την κατάρρευση ενός μεγάλου ασβεστολιθικού πευκόφυτου βουνού και μοιάζει πολύ με το διάσημο «Ναυάγιο».

Το αποτέλεσμα της κατάρρευσης ενός μεγάλου ασβεστολιθικού πευκόφυτου βουνού είναι η Λευκή, η μαγευτική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσή άμμο που μοιάζει όσο καμία άλλη ειδικά από ψηλά με το ναυάγιο της Ζακύνθου, με τη διαφορά ότι δεν φιλοξενεί στα νερά της κάποιο ναυάγιο.

H Παραλία-Χ (Λευκή), βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κορινθιακό κόλπο, στην περιοχή Ασπρόκαμπος του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Θα τη συναντήσεις λίγο πιο μακριά από τη Σπηλιά της Φώκιας αλλά δεν μπορείς εύκολα να την προσεγγίσεις από τη στεριά.

Η φύση έχει αναλάβει να σμιλέψει ακόμη ένα θαύμα. Κρυστάλλινα και απότομα βαθιά νερά δημιουργούν ονειρεμένους χρωματισμούς. Η χρυσή άμμος, ενώνεται με το απόλυτο γαλάζιο. Και όλα αυτά σε ένα ερημικό περιβάλλον με μια απόλυτη ησυχία.

Προσοχή όμως: Η ομορφιά της κρύβει κινδύνους. Λουόμενοι έχουν σχολιάσει πως η κατάρρευση μεγάλων κομματιών πέτρας είναι συχνό φαινόμενο γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητο οι επισκέπτες να κρατούν μία απόσταση ασφαλείας από τους βράχους τόσο όταν κολυμπούν αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής στους στην αμμουδιά.

Επιπλέον, αν και είναι σαφώς ευκολότερα προσβάσιμη μέσω θαλάσσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να πουν το «ναι» στην επικίνδυνη κατάβαση των βράχων προκειμένου να κολυμπήσουν στα ειδυλλιακά νερά της x-beach. Αν ανήκεις στους τολμηρούς, φρόντισε να πας κατάλληλα προετοιμασμένος, χωρίς πολλές τσάντες και με αθλητικά παπούτσια.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button