Home design

Άργος: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον ΕΦΚΑ – «Η μεταφορά του θα δημιουργήσει σωρεία ταλαιπωριών»

Επιστολή του Επιμελητηρίου Αργολίδας προς τον Υπουργό Εργασίας και διαμαρτυρία του ΣΥΚΑΦΙΑΡ.

Επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή καθώς και στους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος σχετικά με την μεταφορά του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ από το Άργος στο Ναύπλιο.

Όπως σημειώνει σε αυτή:

«Κύριε Υπουργέ,

Με έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απόφαση μεταφοράς του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ από το Άργος στο Ναύπλιο όπως και την υποβάθμιση του ΙΚΑ Άργους σε απλό κέντρο εξυπηρέτησης με τη μετακίνηση των περισσοτέρων στελεχών του στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ναυπλίου.

Η αναπάντεχη αυτή απόφαση αναμένεται να επιφέρει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, συνταξιούχων, εργαζομένων και εργοδοτών πλήττοντας ακόμη περισσότερο τις διοικητικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής του Άργους.

Δεδομένου μάλιστα ότι το εν λόγω υποκατάστημα εδρεύει στον μεγαλύτερο Δήμο του νομού τόσο πληθυσμιακά όσο και σε έκταση και ειδικότερα στο μεγαλύτερο αστικό και εμποροβιομηχανικό σημείο συγκέντρωσης, η μεταφορά του θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωριών.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον εν λόγω Δήμο ανέρχονται σε 4.000 περίπου, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 42% του συνόλου των επιχειρήσεων στον νομό μας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι χιλιάδες αγρότες που δεν είναι μέλη του Επιμελητηρίου μας και που εξυπηρετούνται καθημερινά από το κατάστημα του ΕΦΚΑ – ΟΓΑ που εδρεύει στον Δήμο, μιας και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η γεωγραφική ιδιομορφία του Δήμου με ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχερή μετακίνηση και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Με την απόφασή σας αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετείται κανένα συμφέρον, αντιθέτως επιβαρύνεται επιπλέον μία ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για την επιχειρηματικότητα, για τους αγρότες, για τους πολίτες, για τους συνταξιούχους, αναγκάζοντάς τους να μεταβαίνουν σε άλλον Δήμο πλέον για να εξυπηρετηθούν, δημιουργώντας τους επιπρόσθετα κόστη, καθυστερήσεις και επιπρόσθετα βάρη, αφού η απουσία οργανωμένης υπηρεσίας και η αντικατάστασή της από ένα περιορισμένο κέντρο εξυπηρέτησης δεν θα δύναται να εξυπηρετήσει τον τεράστιο όγκο συναλλαγών.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια της κρίσης , το μόνο που έχει φέρει έως σήμερα είναι μαρασμό στην ύπαιθρο και στις πόλεις των νομών – εκτός των πρωτευουσών – με αποτέλεσμα τη συνεχή μετακίνηση του πληθυσμού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και στις πρωτεύουσες των νομών με την ταυτόχρονη ερημοποίηση της υπαίθρου με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Κύριε Υπουργέ

Πιστεύουμε ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση ανάκληση της απόφασής σας και η διατήρηση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) στο Άργος, προτείνοντας μάλιστα την άμεση στελέχωσή τους με πρόσθετο προσωπικό, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς όφελος των συναλλασσομένων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας τόσο στη διατήρηση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) στο Άργος, όσο και στη μείωση του λειτουργικού κόστους του παραπάνω υποκαταστήματος.

Αναμένουμε άμεσα τη θετική σας ανταπόκριση.

ΣΥΚΑΦΙΑΡ: Υπάρχουν ασθενείς που δυσκολεύονται να μετακινηθούν

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν.Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) ”Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” κάνει λόγο μεταξύ άλλων για ασθενείς που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΚΑΦΙΑΡ σε επιστολή του αναφορικά με τον ΕΦΚΑ Άργους:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” με θλίψη και δυσαρέσκεια ενημερώθηκαν για την απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ με την οποία καταργείται και μεταφέρεται στο Ναύπλιο το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αργους

Διαμαρτυρόμαστε ομόφωνα για την απόφαση αυτή η οποία επηρεάζει στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον καρκινοπαθή ασθενή αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει και την πόλη μας οδηγώντας την σε μαρασμό.

Λαμβάνοντας υπόψιν την δυσκολία μετακίνησης των ασθενών που διαμένουν σε ορεινά ή απομακρυσμένα χωριά του Δ. Αργους-Μυκηνών και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην διευθέτηση των θεμάτων υγειονομικού χαρακτήρα που υπάγονται στον φορέα κοινωνικής ασφάλισης, αιτούμαστε την παραμονή της έδρας της Τοπικής Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ στο Αργος

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ πάντα θα αγωνίζεται ώστε να γίνει σε όλους συνείδηση, ότι μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον πάσχοντα συνάνθρωπο, πρέπει να είναι το ζητούμενο, για να είναι η κοινωνία μας, κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Ελένη Ηλιάδη»

Σχόλια

Exit mobile version