home design 800x400
home design 1170Χ320

Τα Florida Keys του Μαϊάμι σε Αργολική έκδοση

Πόρτο Ύδρα, η Βενετία του Αργοσαρωνικού όπου παρκάρεις το σκάφος έξω από το σπίτι σου.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τα Florida Keys του Μαϊάμι σε Αργολική έκδοση
Πόρτο Ύδρα

Tα Florida Keys στο Μαϊάμι αποτελούν έναν παγκοσμίου φήμης προορισμό με τεχνητά κανάλια που διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών (οι ιδιοκτήτες των οποίων κινούνται όχι με το αυτοκίνητο, αλλά με το σκάφος τους), ενώ δεν λείπουν οι πισίνες, τα εξωτικά φυτά και φυσικά η απέραντη παραλία.

Γνωρίζατε όμως πως ένα τέτοιο μέρος υπάρχει και στην Ελλάδα; Ο λόγος για το πανέμορφο Porto Hydra Village, το «Μαϊάμι» της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην Ερμιόνη απέναντι από την Ύδρα, στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι.

Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα, γνωστός και ως η Βενετία του Αργοσαρωνικού, ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα. Το συγκεκριμένο σημείο δεν διέθετε ιδιαίτερο φυσικό κάλος, όμως το όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη το μετέτρεψε σε έναν ξεχωριστό επίγειο παράδεισο. Τα πανέμορφα πλωτά κανάλια διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων, συνδέοντας τις περίπου 330 ιδιόκτητες βίλες και κάνοντας τις προσβάσιμες με σκάφος.

Δίπλα στα γαλανά νερά υπάρχει αρκετό πράσινο και ανθισμένα φυτά, τα οποία συνθέτουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Βίντεο: Up Drones

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis