home design

Γορτυνία: Αναζωπύρωση ανάμεσα σε Λιβαδάκι και Καστράκι – Χτυπούν οι καμπάνες στο Καλλιάνι

Ζητείται η εκκένωση του χωριού Καλλιάνι. Στην περιοχή Ηλείας - Αρκαδίας επιχειρεί και το θηριώδες Ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76. Δείτε βίντεο.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Γορτυνία και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή ανάμεσα στο Λιβαδάκι και το Καστράκι. Σημειώνεται πως για τα συγκεκριμένα χωριά έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης από τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, γύρω στις 15:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Καλλιάνι, στον δήμο Τροπαίων, καθώς η φωτά πλησιάζει απειλητικά προς αυτό. Μάλιστα, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Οι πυροσβεστικές βρίσκονται διαρκώς τις τελευταίες μέρες στην Αρκαδία και επιχειρούν, όπου παρουσιάζεται ανάγκη, για την αντιμετώπιση των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να φθάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ, και αυτό δεν είναι καλό».

Παράλληλα, μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Επίσης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι «αρκετοί κάτοικοι των οικισμών, που έχουν εκκενωθεί προληπτικά, έχουν επιστρέψει στις περιοχές τους και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, τόσο στις κατοικημένες περιοχές, όσο και κοντά στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά».

Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τους οικισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «φιλοξενούνται με μέριμνα του δήμου Γορτυνίας σε ξενώνες και στην περιοχή Τρόπαια». Ακόμη, όπως πρόσθεσε «η περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τον δήμο της Τρίπολης, ώστε, αν χρειαστεί, να φιλοξενηθούν στην πόλη».

Επίσης, είπε ότι «παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση», συμπληρώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ζωοτροφές, αφού στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες».

Στην Αρκαδία επιχειρεί από αέρος και το θηριώδες ρωσικό Ilyushin Il-76, το οποίο σχεδιάστηκε το 1967 με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού στη Σιβηρία και στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά αεροπλάνα του κόσμου. Πρόκειται για ένα πραγματικά γιγαντιαίο εναέριο μέσο πυρόσβεσης αφού το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του όταν το Beriev μεταφέρει μόλις… 12 τόνους ή όσο περίπου οκτώ Canadair.

Δείτε βίντεο του Nafpaktianews.gr με το Ilyushin να επιχειρεί ρίψεις στα όρια Ηλείας με την Αρκαδία:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version