home design 800x400

Κλαίνε για το ρόδι στην Ερμιόνη – Δεν έμεινε τίποτα από τον καύσωνα

Η φετινή καλλιέργεια του ροδιού, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τις θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 46 βαθμούς. Έκκληση του δημάρχου προς τον ΕΛΓΑ για άμεση εκτίμηση των ζημιών.

Οι πρόσφατες πρωτόγνωρες για τον τόπο υψηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 46 βαθμούς κατέταξαν την Ερμιονίδα στις 3 περιοχές με την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα. Δυστυχώς το καταστροφικό αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις καλλιέργειες και ειδικότερα στην παραγωγή της ροδιάς του εξαιρετικού και ιδιαίτερου προϊόντος του ροδιού της Ερμιόνης (ΠΟΠ).

Η φετινή καλλιέργεια του ροδιού, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, από τον συνεχόμενο καύσωνα των τελευταίων ημερών. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, επισημαίνοντας το εντονότατο πρόβλημα που δημιουργείται στους παραγωγούς ροδιού. «Υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για τους αγρότες μας», υπογραμμίζει.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας ζητά από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές στην καλλιέργεια Ροδιάς και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι αγρότες.

«Θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς και με αποζημιώσεις να στηρίξουν και έμπρακτα τους πληγέντες παραγωγούς. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την επιδότηση των παραγωγών για τις απώλειες παραγωγής και εισοδήματος», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος.

Σχόλια

Exit mobile version