home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΙστορικάFeatured

Όταν το Άργος έβραζε με 45αρια – Ο καύσωνας του 1998 και οι επικές ατάκες στην κάμερα (Βίντεο)

Δείτε τον καυτό αέρα να διαλύει τη λαϊκή και να σπάει τζαμαρίες - Θερμοκρασία ρεκόρ είχε καταγράψει ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στην Πυργέλλα

Δεν είναι, δυστυχώς, ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο για την Ελλάδα ο πολυήμερος καύσωνας που ετοιμάζεται να πλήξει την Αργολίδα αλλά και ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο 16 Ιουλίου, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Από το 1981 μέχρι σήμερα, συνολικά 10 καύσωνες με τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή τις υψηλές θερμοκρασίες και τη μεγάλη διάρκεια, έχουν χτυπήσει τη χώρα.

Ένας από αυτούς ήταν ο καύσωνας τον Ιούλιο του 1998, με τον υδράργυρο στην Αργολίδα να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 45 βαθμούς κελσίου, όπως είχε καταγράψει τότε ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στην Πυργέλα, θερμοκρασία ρεκόρ από την ίδρυση του σταθμού στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Εντύπωση προκαλεί η ευθυμία με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι την κατάσταση και οι επικές ατάκες στην κάμερα.

Ανασύραμε από το αρχείο μας ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Δείτε τι είχαν δηλώσει τότε πολίτες του Άργους στον εκδότη του Αναγνώστη Πελοποννήσου και του anagnotis.org Άκη Γκάτζιο.

Μάλιστα ο τότε καύσωνας είχε συνοδευτεί και από δυνατούς ανέμους. Δείτε τον καυτό αέρα να διαλύει τη λαϊκή και να σπάει τζαμαρίες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button