Home design
home design

Αργολίδα: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου

Αναλυτική πρόγνωση για Πελοπόννησο – Πρόγνωση ανά τρίωρο για κεντρικά σημεία της Αργολίδας

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα Παρασκευή 06-08-2021, προβλέπεται υποχώρηση του ισχυρού καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και ενίσχυση των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου στα ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται και η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 38-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33-34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 40-42 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μικρής διάρκειας καταιγίδες. Νωρίς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 και κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση ανά τρίωρο για κεντρικά σημεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΡΜΙΟΝΗ

ΚΡΑΝΙΔΙ

ΛΥΓΟΥΡΙΟ

ΝΕΑ ΚΙΟΣ

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ

ΤΟΛΟ

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis