Home design

Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Ναι στον εμβολιασμό

Σε ειδική εγκύκλιο που θα διαβαστεί στη θεία λειτουργία την Κυριακή, ξεκαθαρίζεται ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με την διδασκαλία της Εκκλησίας.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Ναι στον εμβολιασμό

Eγκύκλιο απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προς όλους τους ναούς προκειμένου να διαβασθεί την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μέσω της εγκυκλίου, η ΔΙΣ καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Η ΔΙΣ ξεκαθαρίζει ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Κανονική και Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας.

Τονίζεται μάλιστα ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρων η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι ο Δημιουργός για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες μας χάρισε την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Κύριος τονίζει την αναγκαιότητα της Ιατρικής Επιστήμης.

Σε ειδική έκδοση με τίτλο «Οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», η Εκκλησία γνωστοποιεί τις ερωτήσεις που έθεσαν Ιεράρχες στη Σύνοδο της 13 Ιουλίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια
, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκφράζοντας προβληματισμούς και απορίες κληρικών και λαϊκών χριστιανών μελών της εκκλησίας της Ελλάδας.

Σχόλια

Exit mobile version