Home design
home design

Άργος: Πρώτη φορά πρόστιμα για αφισοκόλληση – Πόσο πήγε ο λογαριασμός για τους παραβάτες

Έφθασε στο αμήν ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών – «Ας σεβαστούμε το δημόσιο χώρο ο οποίος ανήκει σε όλους μας».
Αφισοκόλληση στις κολόνες και στα δέντρα στο Άργος

Τα πρώτα πρόστιμα επέβαλλε ο Δήμος Άργους Μυκηνών για αφισοκόλληση στα όρια ευθύνης του και προειδοποιεί πως οι κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους χωρίς καμία εξαίρεση. «Παρά την μεγάλη μείωση του φαινομένου μετά τις έντονες συστάσεις-προειδοποιήσεις πριν λίγους μήνες, οι λίγες περιπτώσεις που καταγράφηκαν θα τιμωρηθούν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Τομέας Καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 300 ευρώ και μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το πλαίσιο των χρηματικών ποινών για αφισοκόλληση κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ για όσους υποτροπιάζουν. Στόχος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου βέβαια δεν είναι η τιμωρία όσων παρανομούν αλλά ο παραδειγματισμός των υπολοίπων, προκειμένου να παρουσιάζουνι μία πιο όμορφη εικόνα το Άργος και τα χωριά. Άλλωστε υπάρχουν άλλες λύσεις, εξίσου αποτελεσματικές και καθόλου ρυπογόνες.

«Ας σεβαστούμε το δημόσιο χώρο ο οποίος ανήκει σε όλους μας»

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση του τομέα καθαριότητας:

«Οι κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται χωρίς εξαιρέσεις για να παραμείνει ο Δήμος μας καθαρός, μια προσπάθεια που είναι συνεχής και θέλει συμμάχους όλους μας.

Είχαμε αναφέρει και πριν μερικούς μήνες και επαναλαμβάνουμε πως η αφισοκόλληση, στο δημόσιο χώρο, σε στύλους της ΔΕΗ, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε δέντρα κ.α. από εκδηλώσεις, συναυλίες, πανηγύρια, εκθέσεις, κέντρα διασκέδασης, ΝΠΔΔ κ.ο.κ., δημιουργεί άσχημη εικόνα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, προσβάλλει την αισθητική των πολιτών και δημιουργεί παράλληλα και προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων αφού τα μηνύματα μέσω των αφισών αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή λόγω της πιθανής αποκόλλησης τους και πτώσης στο οδόστρωμα.

Το 2020 η τεχνολογία, το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, τα social media, δίνουν άπειρες δυνατότητες προβολής οποιονδήποτε υπηρεσιών, εκδηλώσεων κ.λπ. Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε το φαινόμενο της αφισοκόλλησης στο Δήμο μας. Ας σεβαστούμε το δημόσιο χώρο ο οποίος ανήκει σε όλους μας. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε μια νέα αρχή» .

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis