home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Ανατροπή! Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την εστίαση

Με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να ανεβαίνουν επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, η εστίαση ξαναμπαίνει στο στόχαστρο, ως συνήθως. Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναμένεται να επανεξεταστεί ο τρόπος που θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, οι επιχειρηματίες της Εστίασης, θα έπρεπε να έχουν επιλέξει αν θα δουλέψουν μόνο με εμβολιασμένους ή με μικτούς πελάτες.

Μήπως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την «έκρηξη» των νέων κρουσμάτων, πάμε τελικά σε ένα μοντέλο μόνο για εμβολιασμένους, ερωτήθηκε ο κύριος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Και απάντησε:

«Καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα και συναντούμε με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό το χώρο, είτε είναι επιχειρηματίες είτε εργαζόμενοι. Είναι μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί. Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» είπε.

Σε ερώτηση για τους όρθιους πελάτες, απάντησε ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

Με απλά λόγια, όλα εξετάζονται μετά τα νέα δεδομένα. Οι προβλέψεις των ειδικών άλλωστε, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι για την πορεία των κρουσμάτων. Σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι θα ανέβουν κι άλλο το επόμενο διάστημα, με τον καθηγητή Τζανάκη μάλιστα να κάνει λόγο ακόμη και για 6.000 νέα ημερήσια κρούσματα στο χειρότερο σενάριο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button