home design 800x400

Βράζουν στη Μονεμβασιά για το λουκέτο στην Πειραιώς

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες της επαρχίας για τα 64 νέα λουκέτα καταστημάτων που ανακοίνωσε ότι θα βάλει μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Τράπεζα Πειραιώς και τα οποία οδηγούν στο τελειωτικό ξήλωμα του άλλοτε μεγάλου  δικτύου καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Πειραιώς. 

Οι αντιδράσεις αυτές σε κάποιες περιοχές παίρνουν ήδη τη μορφή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα τραπεζικά καταστήματα ενώ σε όλες τις περιπτώσεις οδηγούν στην κινητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικών βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μαρασμό την ελληνική επαρχία. 

Ποια καταστήματα κλείνουν

Στις 28 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα 64 υποκαταστήματά της σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά περίπου τα μισά βρίσκονται στην επαρχία, κι αν ληφθεί υπόψη ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ίδια τράπεζα είχε κλείσει άλλα 45 καταστήματα, που ήταν όλα στην επαρχία, ακόμη και σε δυσπρόσιτες νησιωτικά περιοχές και σε ακριτικές ζώνες, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πλέον, μετά και τα νέα υπό δρομολόγηση λουκέτα, η συρρίκνωση του άλλοτε μεγάλου δικτύου καταστημάτων στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Τράπεζα Πειραιώς από την Αγροτική, προσλαμβάνει άκρως προβληματικές διαστάσεις καθώς αφήνει εκτεταμένες αγροτικές και επαρχιακές ζώνες σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.

Η λίστα των καταστημάτων της τράπεζας, στα οποία μπαίνει προσεχώς λουκέτο είναι:

Ροδολιβούς, Κόνιτσας, Άνω Ιλισίων, Μαραθώνα, Κερατσινίου, Σπάτων, Χαϊδαρίου (1420), Άργους (1611), Νεάπολης Βόλου, Κορυδαλλού (1763), Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νέας Κρήνης, Νοσοκομείου Αχέπα, Γαστούνης (2530), Νεμέας, Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Ακράτας, Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης (1075), Αλιάρτου, Στυλίδας, Ιτέας, Νέου Κόσμου (2093), Οιχαλίας Τρικάλων, Σερβίων, Δημητσάνας, Κοζάνης (1614), Μουζακίου, Κινητό συνεργείο Νεάπολης Λακωνίας, Λεωνιδίου, Μελιγαλά, Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης (2203), Καλαμάτας (2512), Λιμεναρίων, Μαντουδίου, Κινητό Συνεργείο Λίμνης  Ευβοίας, Αντιγονιδών Θεσσαλονίκη, Ευαγγελιστρίας Πειραιάς, Νεάπολης Λασιθίου, Καλυβών, Βούλγαρη Θεσσαλονίκη, Γουμένισσας, Ασημίου, Ανωγείων, Ιφιγενείας Ν. Ηράκλειο, Σκύδρας, ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Καστελίου, Ν. Μηχανίωνας Θεσσαλονίκη, Αγ. Δημητρίου (1555), Μαλίων, Αμοργού, Αστακού, Ληξουρίου, Πεύκων, Ζακύνθου (2452), Σίφνου, Ιερού Λόχου Ρόδος, Ιπποκράτους (2080), Εθν. Παλαιοκαστρίτσας, Κρεστένων, Παραμυθιάς, Άρτας (2400), Τρίπολης (1313) και Πάργας.

Η αντίδραση του Δημάρχου Μονεμβασιάς

Δήμαρχοι, επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών αλλά και βουλευτές των πληττόμενων περιοχών κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τα σχεδιαζόμενα λουκέτα των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Πειραιώς, που, όπως τονίζουν, αν τελικά έρθουν, θα υποχρεώσουν τους πολίτες να ταξιδεύουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Δήμο τους για να βρουν ένα τραπεζικό κατάστημα, θα δυσκολέψουν την εξυπηρέτηση των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και θα πλήξουν καίρια τις τοπικές οικονομίες. 

Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς τονίζει στην επιστολή του προς τη διοίκηση της Πειραιώς ότι ο Δήμος Μονεμβασιάς από το 2011 έχει στηρίξει την Τράπεζα Πειραιώς μεταφέροντας σε αυτήν όλους τους λογαριασμούς μισθοδοσίας, προμηθειών, είσπραξης εσόδων μέσω POS, και την καλεί  να μην διακόψει τη λειτουργία του καταστήματος στη Νεάπολη, καθώς «αν το κάνει, θα φέρει σε πάρα δύσκολη θέση τους πελάτες του συγκεκριμένου Καταστήματος, αφού η εξυπηρέτησή τους από το Κατάστημα των Μολάων, είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, διότι η πόλη της Νεάπολης από αυτή των Μολάων απέχει 50 χιλιόμετρα». 

Σχόλια

Exit mobile version