Home design
home design

Στα σκαριά αναπλάσεις σε Αρχαία Επίδαυρο και Άγιο Δημήτριο

Στην ανάπλαση τμήματος κοινόχρηστων χώρων του Οικισμού Αγίου Δημητρίου και του οικισμού Αρχαίας Επιδαύρου θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Επιδαύρου, αν εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση. Οι χώροι θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και με σεβασμό στην ιστορικότητα του τόπου.

Στόχος των αναπλάσεων για τις οποίες έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης είναι η αναβάθμιση των πλατειών και των περιμετρικών κοινόχρηστων χώρων σε κάθε οικισμό ώστε οι τελικοί χρήστες να βιώνουν θερμική, ακουστική και οπτική άνεση κάθε φορά που τους χρησιμοποιούν.

Τι περιλαμβάνουν οι δύο αναπλάσεις

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τη σύνδεση, ουσιαστικά, δύο κοινοχρήστων χωρών στον Άγιο Δημήτριο, της κεντρικής πλατείας Αγίου Νικολάου και της πλατείας Ιατρείου ενώ μαζί θα μελετηθεί και η αναβάθμιση της ίδιας της πλατείας Αγίου Νικολάου.

Στη δεύτερη περίπτωση θα μελετηθεί η αναβάθμιση της πλατείας Δημαρχείου στην Αρχαία Επίδαυρο η οποία θα συνδεθεί με την παραδοσιακή κλίμακα της Κουρκουλας όπου θα οδηγεί σε μικρή πλατφόρμα θέασης. Παράλληλα θα γίνει η ανακατασκευή της ιστορικής βρύσης της “Μπουλας” στον πλάτανο!

Πού εκτείνονται

Η περιοχή και η έκταση των αναπλάσεων φαίνεται προσεγγιστικά στους παρακάτω χάρτες.

Στόχος να είναι άμεσα έτοιμες οι μελέτες

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

«Με μικρές αλλά σημαντικές αναπλάσεις σε όλα τα χωριά προχωράμε το σχεδιασμό μας για ένα νέο Δήμο.

Η χρησιμοποίηση καινοτόμων βιοκλιματικών υλικών θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση όχι απλά ως μια χειρονομία επιδερμικής προσέγγισης αλλά ως ένα βασικό συστατικό μιας κοινότητας που ανανεώνει το πρόσωπο της μέσα από την ιστορία της, τις παραδόσεις της και τις βιώσιμες πρακτικές του μοντέρνου σχεδιασμού και φιλοσοφίας.

Μέσα από τις δράσεις αυτές και την ανανέωση των κοινοχρήστων χώρων θα αναδειχτεί η Ελλάδα του σήμερα, μια Ελλάδα που μαθαίνει, που εκπαιδεύεται, που σέβεται το περιβάλλον.

Στόχος είναι άμεσα (μέσα στο 2021) να είναι έτοιμες οι απαραίτητες μελέτες και εντός του επόμενου έτους (2022) να βρεθεί χρηματοδοτικο πρόγραμμα για υλοποίηση των μελετών!»

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis