Home design
home design

Γνωρίστε το πρώτο λιμάνι και κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης των Κυθήρων

Μία από τις ωραιότερες παραλίες, οι δίδυμοι κόλποι, η δεσπόζουσα θέση του Κάστρου, ο φάρος πάνω στο βράχο, μια φαντασμαγορική αμφιθεατρική παράσταση με γείτονα το νησάκι της Χύτρας
Καψάλι Κυθήρων

Το πρώτο λιμάνι των Κυθήρων, μία από τις ωραιότερες παραλίες, οι δίδυμοι κόλποι, η δεσπόζουσα θέση του Κάστρου, ο φάρος πάνω στο βράχο, μια φαντασμαγορική αμφιθεατρική παράσταση με γείτονα το νησάκι της Χύτρας.

Το Καψάλι είναι το επίνειο της Χώρας, της πρωτεύουσας των Κυθήρων. Είναι για πολλά χρόνια το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης του νησιού. Πολλά καφέ και μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα στην προκυμαία, μια περατζάδα ατέλειωτη με τον κόσμο να κάνει σούρτα – φέρτα διαρκώς και να μοιράζεται ζεστό χαμόγελο και γλυκές κουβέντες. Τουριστικός οικισμός με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία αποτελεί το διαχρονικό προορισμό των Κυθήρων. Οι δύο πανέμορφοι κόλποι είναι χτισμένοι με λευκοντυμένα σπίτια.

Το Καψάλι λειτουργεί σήμερα ως επίσημη μαρίνα – καταφύγιο πρόσδεσης σκαφών αναψυχής, ενώ συχνά είναι επισκέψιμο από κρουαζιέρες της Μεσογείου, καθώς προσφέρει ασφαλή ελλιμενισμό και υπηρεσίες για μια μικρή ξενάγηση μέχρι την ιστορική πρωτεύουσα των Κυθήρων.

Στην παραλία μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, να επισκεφτείτε με θαλάσσιο ποδήλατο την γειτονική παραλία Σπαραγαρίο και αν θελήσετε μια πιο μακρινή βόλτα. Τότε ναυλώστε ένα καΐκι να σας πάει μέχρι τη Χύτρα ή Αυγό, τη βραχονησίδα που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι, ειδικά τις απογευματινές ώρες, να μπείτε στην θαλάσσια σπηλιά και να κολυμπήσετε στα νερά της που φωτίζονται μέσα από το βυθό.

Βίντεο: G. Traveller

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis