home design 800x400

Αποκάλυψη: Είχε περάσει από την Αρκαδία ο ιερέας με το βιτριόλι

Ως εφημέριος σε χωριό της Αρκαδίας, είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη και τραυμάτισε 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο συγκεκριμένος ιερέας (με το βαθμό του αρχιμανδρίτη τότε) κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει στη Γορτυνία και απομακρύνθηκε από την Μητρόπολη Γόρτυνος προ ετών.

Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας

Το δρόμο για το ψυχιατρείο πήρε ο 37χρονος ιερέας με το βιτριόλι. Ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ότι η κατάστασή του δεν επιτρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.

Ο άνδρας θα υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Τι είπε ο δικηγόρος του

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή.

Επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ανέφερε δε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Κοινοτάρχης Βέροιας: Βρήκαμε στο σπίτι του ναρκωτικά

Την ίδια ώρα, για το προφίλ του 37χρονου που επιτέθηκε σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη καθώς και την συμπεριφορά που είχε ήταν ιερέας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής.

Όπως εξήγησε ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος. «Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα πχ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος. Ερωτηθείς τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Σχόλια

Exit mobile version