home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδιαFeatured

Η μυστηριώδης «έρημος» στην άκρη της Πελοποννήσου για απόλυτη απομόνωση και χαλάρωση

Τα ευρήματα είναι μοναδικά στον ευρωπαϊκό χώρο και ανεκτίμητης επιστημονικής σπουδαιότητας - Οι μυστηριώδεις κυκλώπειοι βράχοι θα σας εντυπωσιάσουν

Ένα μέρος που αποπνέει την απόλυτη απομόνωση, ερημιά, χαλάρωση αλλά και μυστήριο. Εκεί, σε μια μεγάλη περιοχή φυτρώνουν μόνο ελάχιστοι θάμνοι και το έδαφος είναι πετρώδες, μυστηριωδώς, υπάρχουν τεράστιοι βράχοι που ζυγίζουν πολλούς τόνους κυριολεκτικά στη «μέση του πουθενά», οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από ανθρώπινο χέρι.

Απολαύστε μία πτήση πάνω από την περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία, κοντά στο Κάβο Μαλέα, το θρυλικό ακρωτήρι με την πολυκύμαντη θάλασσα.

Βίντεο: Haanity

Μυστηριώδεις κυκλώπειοι βράχοι

Το Γεωπάρκο της παράλιας ζώνης του Αγίου Νικολάου συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου και αξιώνει σήμερα με ισχυρά ερείσματα μια θέση στο Δίκτυο των Γεωπάρκων της Ευρώπης.

Τα ευρήματα είναι μοναδικά στον ευρωπαϊκό χώρο και ανεκτίμητης επιστημονικής σπουδαιότητας.

Γεωλογικές ταραχές, σεισμοί και ηφαιστειακή δραστηριότητα οδήγησαν στην απολίθωση της παλαιοχλωρίδας της περιοχής, εκατομμύρια χρόνια πριν την εποχή μας. Η οργανική ύλη δένδρων, φυτών αλλά και μαλακίων, αντικαταστάθηκε μόριο προς μόριο από διαλύμματα πυριτίου και ασβεστίου σε μια υπομονετική διαδικασία που συντελέστηκε κάτω από τη θάλασσα.

Ριζικοί κόμβοι που φτάνουν σε διάμετρο το 1μ και πλήθος απολιθωμένων πλασμάτων, σώζονται σήμερα σε μεγάλη έκταση της παραλίας του Αγίου Νικολάου και αποτελούν ένα γεωλογικό μουσείο ανυπολόγιστης αξίας που κατακτά τη θέση του ανάμεσα στα διατηρητέα μνημεία της φύσης. 

Πώς θα πάτε

Για να το επισκεφτείτε κατευθυνθείτε από το χωριό Άγιος Νικόλαος προς το γραφικό λιμανάκι του Προφήτη Ηλία. Λίγο πριν υπάρχει πινακίδα που αναφέρει προς Αγία Μαρίνα και Απολιθωμένο Δάσος.

Ακολουθούμε τον χωματόδρομο για 3,3 χιλ. ώστε να φτάσουμε στο μνημείο της φύσης. Ενδιάμεσα και λίγο πριν φτάσετε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας θα συναντήσετε ένα σημείο με πληροφορίες για το γεωλογικό αυτό πάρκο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button