home design 800x400

Επίδειξη από ναυτομοντελιστές στον Καρατζά

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Επίδειξη από ναυτομοντελιστές στον Καρατζά

Στις 4 Ιουλίου ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ναυτομοντελιστών στη λίμνη (λιμνοδεξαμενή) του χωριού Καρατζά της Τροιζηνίας στα σύνορα με την Αργολίδα και λίγο μετά την Τραχεία.

Με ώρα έναρξης τις 09:00 οι διοργανωτές υπόσχονται να προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα επίδειξης δύναμης και ταχύτητας.

Ο Καρατζάς βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ. Οι µόνιµοι κάτοικοι του Καρατζά ανέρχονται σε 401 (απογραφή 2001) και η συνολική καλλιεργούµενη έκταση είναι 7575 στρέµµατα, εκ΄ των οποίων αρδεύονται τα 1210 στρέµµατα.

Γεωγραφικά, ο Καρατζάς, αποτελεί μια από τις υδρογεωλογικές λεκάνες της Τροιζηνίας. Η λεκάνη του Καρατζά βρίσκεται ανατολικά του Ορθολιθίου και καταλαµβάνει την περιοχή που βρίσκεται προς τα δυτικά έως την Τραχειά και Βοθίκιον.

Τα τελευταία χρόνια, ο Καρατζάς φιλοξενεί ένα σημαντικό έργο για την περιοχή. Πρόκειται για την κατασκευή μια λιμνοδεξαμενής, χωρητικότητας 400.000 κυβικά νερού για την εξυπηρέτηση των πολιτών, και προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Σήμερα ο Καρατζάς, παρά την γενικότερη απομόνωση και μαρασμό, που πλήττει τα χωριά της Τροιζηνίας, δέχεται αρκετούς επισκέπτες λόγο γνωστής ταβέρνας που υπάρχει εκεί και στην οποία κάνουν στάση εκδρομείς – κυρίως μοτοσικλετιστές – που επισκέπτονται την Αργολίδα.

Σχόλια

Exit mobile version