home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η αγαπημένη παραλία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στη Λακωνία που ελάχιστοι γνωρίζουν

Μία παραλία με λευκό βότσαλο, σμαραγδένια καθαρά ζεστά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους και τα μελτέμια του Αυγούστου
Παραλία Αγίας Κυριακής Λακωνία

H Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ανακαλύψει κατά τις διακοπές της στην Ελλάδα μια παραλία με λευκό βότσαλο, σμαραγδένια καθαρά ζεστά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους και τα μελτέμια του Αυγούστου. Ο λόγος για την παραλία της Αγίας Κυριακής η οποία βρίσκεται στη Λακωνία, ένα χιλιόμετρο μετά το Κυπαρίσσι.

Αυτή η παραλία είναι ελκυστική για οικογένειες με παιδιά, αν και καλό είναι να την αποφύγετε όταν επικρατούν νότιοι άνεμοι.

Από την παραλία απολαμβάνει κανείς την θέα στο χωριό και στο πέλαγος. Πίσω της βρίσκεται και ένα σπήλαιο, το Θύννι.

Η στάθμευση των οχημάτων γίνεται στο δρόμο πάνω από την παραλία.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Το Κυπαρίσσι

Χτισμένο στην άκρη της Λακωνίας, κρυμμένο πίσω από γιγάντιους βράχους και βαθιά φαράγγια, το Κυπαρίσσι προσφέρεται για … μυστικές διακοπές, μακριά από την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των παραδοσιακών παραλιακών τουριστικών προορισμών τους θερινούς μήνες. Είναι πολύ γραφικό με πανέμορφα λευκά σπιτάκια που το κάνουν να μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί, με τη διαφορά ότι αυτό είναι καταπράσινο!

Ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις και για κάθε λογής ζευγαράκια που ψάχνουν κάτι απομακρυσμένο μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, αν και τους καλοκαιρινούς μήνες τσιμπάει λίγο παραπάνω κόσμο.

Ότι πρέπει για πεζοπορία

Το περιπατητικό μονοπάτι που οδηγεί στο απομονωμένο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου μέσα από μία κατάφυτη παραθαλάσσια διαδρομή, δεν πρέπει να παραλείψετε να το διασχίσετε.

Στη μέση περίπου της διαδρομής θα συναντήσετε και μία «μυστική» βοτσαλωτή παραλιούλα με έναν χαρακτηριστικό βράχο στην άκρη της.

Η περιοχή γενικά προσφέρεται για πεζοπορικές εξορμήσεις στα σηματοδοτημένα μονοπάτια, αλλά και για βόλτες με το αυτοκίνητο, με ανεπανάληπτες εναλλαγές τοπίου.

Βουτιές σε καταγάλανα νερά

Τα βοτσαλωτά ακρογιάλια του έγιναν ελκυστικός διεθνής τουριστικός προορισμός για τους πολύ ψαγμένους. Ανάμεσα σε τρεις καταγάλανες παραλίες έχει να επιλέξει ο επισκέπτης στο χωριό.

Οι δυο απ’ αυτές, η Μεγάλη και η Μικρή Άμμος με το μικρό, άσπρο βότσαλο, βρίσκονται στον οικισμό της Παραλίας.

Η τρίτη, αυτή της Αγίας Κυριακής είναι αυτή που αποτυπώνεται στο παραπάνω βίντεο.

Το κεντρικό λιμάνι του Κυπαρισσιού βρίσκεται στην Παραλία. Εκεί δένουν κότερα και σκάφη τους θερινούς μήνες. Όταν ο καιρός χαλάει, αυτά κατευθύνονται προς το πιο απάνεμο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την παραλία της Αγίας Κυριακής. Καθίστε σε ένα από τα καφέ που βρίσκονται στο λιμάνι και ατενίστε την υπέροχη θέα στο Μυρτώο Πέλαγος. Προσοχή όμως όταν σηκώνει κύμα, γιατί… πιτσιλάει!

Κοντινοί προορισμοί

Μία διαδρομή που αξίζει να ακολουθήσετε, σε απόσταση 26 χλμ. από το Κυπαρίσσι, είναι αυτή προς το ορεινό χωριό Κρεμαστή, πνιγμένο στα έλατα, με τα παραδοσιακά του ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπια κρέατα και τοπική κουζίνα σε πολύ καλές τιμές.

Η ξακουστή Μονεμβασιά βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλιομέτρων (περίπου μιάμιση ώρα σε μέτριο δρόμο), με must ενδιάμεση στάση τον Λιμήν Ιέρακα, ένα πανέμορφο απομονωμένο λιμανάκι με πολύ ωραίες ταβέρνες με θαλασσινά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis