home design

Η ζούγκλα στην παραλία που προσβάλει το Ναύπλιο και τους επισκέπτες του

Ντροπή για την Παλιά Πόλη του Ναυπλίου αποτελεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αυτήν ιδιαίτερα την περίοδο, η πισίνα και ο προαύλιος χώρος απέναντι από το ξενοδοχείο Αμφιτρύων στην παραλία.

Μια ζούγκλα από ξερά χορτάρια, το ύψος των οποίων κρύβει ακόμα και τη θέα προς τη θάλασσα και το Μπούρτζι, στο πλέον τουριστικό και δημοφιλές κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης, μπροστά από την γκρεμισμένη πισίνα, τον άλλοτε γκλαμουράτο χώρο της πόλης, που άλλες εποχές αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί εκεί και ο κίνδυνος ακόμα και πυρκαγιάς στον περίβολο της πισίνας ή στον εγκαταλελειμμένο κήπο δίπλα στη θάλασσα από τα ξερόχορτα είναι ορατός.

Η εικόνα της εγκατάλειψης προκαλεί συναισθήματα θλίψης, τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους ντόπιους, που ξέρουν ότι ακόμα και αν κοπούν τα ξερά χορτάρια θα αποκαλυφθούν τα μπάζα της μισογκρεμισμένης πισίνας, και ένας βρώμικος σκουπιδότοπος, που κατά περιόδους γίνεται “κρυψώνα” άστεγων συνανθρώπων μας.

Εικόνες από μια άλλη εποχή όπως διασώθηκαν σε Καρτ Ποστάλ:

Πισίνα του Αμφιτρύωνα
Ο κήπος σε λειτουργία
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version