home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το ανεξερεύνητο και γοητευτικό χωριό της Αργολίδας με τη χορταστική παραλία

Στην Κάντια βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αργολίδας που σύμφωνα με τουρίστες θεωρείται άξια γαλάζιας σημαίας
Κάντια

Ψάχνετε το ιδανικό μέρος για απόλυτα χαλαρές και ήρεμες διακοπές; Η παραλία της Κάντιας -μία από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Αργολίδα- ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Προσιτές τιμές και υπηρεσίες που θα εκπλήξουν κάθε επισκέπτη.

Η Κάντια είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αργολίδας, χτισμένο στις ακτές του Αργολικού κόλπου, στη διαδρομή μεταξύ Ιρίων και Δρέπανου. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Ναυπλιέων και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 241 κατοίκους.

Στο πάνω χωριό συναντάμε τον Ιερό Ναό τριών ιεραρχών καθώς και στην Ακρόπολη την Παναγία Ελεούσα. Την Παραμονή της εορτής του ναού γίνεται μεγάλο πανηγύρι από τον Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο.

Αν επιλέξετε την Κάντια για την διαμονή σας οι φιλόξενοι κάτοικοι με μεγάλο αριθμό ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων θα σας υποδεχθούν με προσιτές τιμές για όλους.

Η μεγάλη παραλία

Στην Κάντια βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αργολίδας που σύμφωνα με τουρίστες θεωρείται άξια γαλάζιας σημαίας.

Στη χορταστική παραλία θα βρείτε πολλές ψαροταβέρνες, καφέ και σνακ μπαρ.

Υπηρεσίες και χρήσιμες πληροφορίες

Τύπος Παραλίας: Ψιλό και χοντρό πετραδάκι, ανάμεικτα με άμμο. Πολύ μεγάλη σε μέγεθος παραλία. Βυθός της θάλασσας κυρίως αμμώδης. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.                    

Πρόσβαση: Με τα πόδια (αν διαμένετε στην Κάντια) ή με το αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία. Μετά την παραλία Κονδυλίου και οδηγώντας προς Ίρια, θα συναντήσετε αρκετές πινακίδες, οι οποίες θα σας καλούν να στρίψετε δεξιά για την παραλία. Οι είσοδοι σε διάφορα σημεία της παραλίας είναι πολλοί (λόγω του μεγάλου μήκους της παραλίας).

Υποδομές: Καφέ, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντουζ.

Διατίθενται δωρεάν πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αποτελεί επιλογή της νεολαίας κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Μια ματιά στην Ιστορία

Ο οικισμός χτίστηκε λίγο μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους από Αρκάδες και πρόσφυγες από την Κρήτη. Έλαβε το όνομά του από την ονομασία με την οποία ήταν γνωστό το Ηράκλειο κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας.

Σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι ο πύργος της Κάντιας, γνωστός και ως πύργος του Αγά, που κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αποτελούσε κατοικία ντόπιου Οθωμανού αξιωματού-χου.

Παράλληλα στον γειτονικό λόφο της Αγίας Ελεούσας έχουν βρεθεί ερείπια της μυκηναϊκής εποχής. Το χωριό διαθέτει ομώνυμη παραλία.

Ιδανική για εξορμήσεις

Η Κάντια είναι ιδανικός τόπος για εξορμήσεις, καθώς σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται πολύ δημοφιλείς προορισμοί, όπως το Ναύπλιο και το Τολό.

Επίσης μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Τίρυνθας και του Παλαμηδίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis