home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας γαλαζοπράσινος πειρασμός 10 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο

Η μεγάλη σε μήκος παραλία Πλάκα του χωριού, εκτός από τα καταγάλανα νερά, φημίζεται για τα camping της, τα καφέ της, τις ταβέρνες και τα μπαράκια της
Δρέπανο Αργολίδας

Το Δρέπανο είναι ένα από τα μεγάλα χωριά της περιοχής του Ναυπλίου, χτισμένο σε ένα γραφικό κόλπο στο πίσω μέρος του λόφου του Αγίου Νικολάου μόλις 10 χιλιόμετρα απο το Ναύπλιο. Τα περισσότερα σπίτια έχουν κτιστεί πάνω σε βραχώδη έδαφος και κοντά το ένα με το άλλο. Στενά και ανηφορικά σοκάκια βρίσκονται σε όλο το χωριό θυμίζοντας νησί.

Κατά την τουρκοκρατία το χωριό βρισκόταν κάτω απο τον Τούρκο Αγά Χαϊντάρ και έτσι το όνομά του ήταν “Χαϊντάρι“. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το όνομα άλλαξε σε Δρέπανο λόγω της κοιλότητας που σχηματίζει με τη θάλασσα.

Η περιοχή έχει πλούσια αγροτική ανάπτυξη κυρίως με εσπεριδοειδή όπου ο κάμπος του είναι γεμάτος. Έτσι η περιοχή διακρίνεται κυρίως για την καλλιέργεια μανταρινιών. Το Δρέπανο αποτελεί έναν απο τους μεγαλύτερους μανταρινιώνες της Ελλάδας με δεκάδες ποικιλίες.

Η μεγάλη σε μήκος παραλία Πλάκα του χωριού, εκτός από τα καταγάλανα νερά, φημίζεται για τα camping της, τα καφέ της, τις ταβέρνες και τα μπαράκια της.

Βίντεο: Up Drones

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis