home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑργοσαρωνικόςFeatured

Το νησί των αρωμάτων σε απόσταση αναπνοής από την Αργολίδα

Οι Σπέτσες είναι από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού

Οι Σπέτσες είναι από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το ιστορικό αυτό νησί πήρε το όνομά του από τους Ενετούς, αφού το ονόμασαν “Ίζόλα ντι Σπέτζια“, που σημαίνει νησί των αρωμάτων, λόγω των πολλών λουλουδιών που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν εκεί.

Περιβάλλεται από μικρά γραφικά νησάκια, όπως η Σπετσοπούλα, το Μικρό Μπούρμπουλο ή Πετροκάραβο και ο Άγιος Ιωάννης.

Σπέτσες 2
Φώτο: vaggelis vlahos

Την περίοδο 1821-1832, οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Οι Σπετσιώτες πρώτοι ύψωσαν τη σημαία της Επανάστασης την 2η και 3η Απριλίου του 1821, με μεγάλη τελετή και κανονιοβολισμούς, ενώ κατά τον σύγχρονο της Επανάστασης Ομηρίδη Σκυλίτση, αυτό έγινε στις 26 Μαρτίου. Ο σπετσιώτικος στόλος, αποτελούμενος από εμπορικά πλοία σπετσιωτών, πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ναυμαχιών, όπως της Αρμάτας.

Απολαύστε το μεγαλείο ενός ιστορικού νησιού από ψηλά στο παρακάτω βίντεο:

Βίντεο: Travel Inspiration

Το νησί των αρωμάτων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αργολίδα. Από το Ναύπλιο είναι αρκετά εύκολο να φθάσει κανείς στις Σπέτσες. Θα πρέπει πρώτα να διανύσει οδικώς μια απόσταση περίπου 82 χλμ. μέχρι την Κόστα Ερμιονίδας (γύρω στα 80 λεπτά δρόμος) και από κει να περάσει απέναντι με καϊκι ή θαλάσσιο ταξί που κάνουν πολύ τακτικά δρομολόγια, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Σπέτσες
Φώτο: Unsplash

Εναλλακτικός τρόπος να φθάσει κάποιος στο νησί είναι μέσω οργανωμένων κρουαζιέρων από το λιμάνι του Τολού ή του Ναυπλίου, που συνήθως κάνουν στάση και σε Ύδρα ή Πόρο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button