home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΤαξίδιαFeatured

Αργολίδα: Ο επίγειος παράδεισος της Πελοποννήσου

Ένας τόπος με βαριά ιστορία, μυθολογία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που καθηλώνει τον επισκέπτη

Αργολίδα, ένας τόπος με βαριά ιστορία, μυθολογία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που καθηλώνει τον επισκέπτη της και τον προκαλεί να ανακαλύψει κάθε γωνιά της.

Διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι, κάνουν τον επισκέπτη να νοιώσει με την βοήθεια της φαντασίας του ότι έχει μπει στην μηχανή του χρόνου. 110 τουλάχιστον Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος, περιμένουν να τα επισκεφθείτε και να τα ανακαλύψετε.

Αλλά και όποιος αναζητεί την φυσική ομορφιά στην Αργολίδα, θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Αρκεί να έχει όρεξη και διάθεση να ανακαλύψει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, μαγικές παραλίες στον Αργολικό κόλπο και τον Αργοσαρωνικό, τον πορτοκαλεώνα της Αργοναυπλίας, μοναδικές ορεινές εναλλακτικές διαδρομές, αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Ναύπλιο, το Τολό, την Ερμιονίδα, την Επίδαυρο.

Οι ντόπιοι θεωρούν τον τόπο τους προικισμένο. Και δεν έχουν άδικο. Η Αργολίδα έχει ξέχωρη ομορφιά και φανατικούς παραθεριστές, που δεν αλλάζουν αυτόν τον ονειρεμένο τόπο. Συνάμα, η μικρή απόσταση από την Αθήνα κάνει την Αργολίδα να αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για κοντινές αποδράσεις.

Η Αργολίδα είναι από τους τόπους που δεν χορταίνει κανείς εύκολα, αφού οι επιλογές που υπάρχουν είναι αμέτρητες: Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Άργους, Μουσεία σε Ναύπλιο, Άργος, Μυκήνες και Επίδαυρο, μεγάλοι Αρχαιολογικοί χώροι Παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας όπως η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, μικρότεροι αρχαιολογικοί χώροι όπως το Αρχαίο Ηραίο, τα Δενδρά,  το Κάστρο Μιδέας, η Πυραμίδα Ελληνικού, η Γέφυρα Αρκαδικού, η Προσύμνη, αμέτρητα Βυζαντινά μνημεία, αμέτρητες εκκλησίες.

Η περιοχή φημίζεται για τις υποδομές της σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα Δωμάτια, κάμπινγκ για όλα τα βαλάντια και τα γούστα.

Βίντεο: Droneasgr Argyris Stamatidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button