home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΤαξίδιαFeatured

Ένα αυθεντικό ψαροχώρι της Αργολίδας με αρχαίες καταβολές που αξίζει να ανακαλύψεις

Η Κοιλάδα με το προϊστορικό της σπήλαιο διαθέτει αρκετές παραλίες κοντά στον οικισμό και κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται αρκετούς επισκέπτες

Ταξιδεύουμε σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας. Βρίσκεται στην Ερμιονίδα, τρία χιλιόμετρα δυτικά του Κρανιδίου και αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο του. Το λιμάνι της συνέδεε μέχρι την δεκαετία του ’50 περίπου, την Ερμιονίδα με την Ναυπλία μέχρι να δημιουργηθεί ο οδικός άξονας Επιδαύρου – Κρανιδίου.

Η Κοιλάδα διαθέτει αρκετές παραλίες κοντά στον οικισμό και κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται αρκετούς επισκέπτες. Περισσότερο γνωστή όμως, είναι για το σπήλαιο Φράγχθι το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της. Στο σπήλαιο βρέθηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο.

Σπήλαιο Φράγχθι
Σπήλαιο Φράγχθι

Μπροστά στο λιμάνι της Κοιλάδας είναι και το νησάκι Κορωνίδα το οποίο ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια των Λιβανών. Η Κοιλάδα ανήκει στον δήμο Ερμιονίδας και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.106 κάτοικοι. Ο κεντρικός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Στο δημοτικό διαμέρισμα της Κοιλάδας που είναι ένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα που αποτελούσαν τον καποδιστριακό δήμο Κρανιδίου ανήκουν επίσης οι παραθεριστικοί μικροί οικισμοί Δορούφι και Κάμπος καθώς και η νησίδα Κορωνίδα.

Κοιλάδα Ερμιονίδας
Κοιλάδα Ερμιονίδας

Είναι γνωστή μεταξύ άλλων για τα ναυπηγεία ξύλινων ψαροκάικων, ενώ συγκαταλέγεται στα τρία παραδοσιακά ναυπηγεία που έχουν απομείνει στην Ερμιονίδα.

Στην Κοιλάδα επίσης υπάρχει το προστατευόμενο με τη συνθήκη Ramsar Έλος που αποτελεί σημαντική πηγή ζωής για αρκετά υδρόβια και αρπακτικά πουλιά.

Κοιλάδα Ερμιονίδας
Κοιλάδα Ερμιονίδας

Ένα αγνό γραφικό ψαροχώρι που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος για να δοκιμάσει τα φρέσκα ψάρια του, να απολαύσει τη βόλτα του στο λιμάνι και να κάνει τις βουτιές του στην αμμώδη ρηχή παραλία Λεπίτσα, η οποία βρίσκεται ένα χιλιόμετρο δυτικά της Κοιλάδας, καθώς και στην κοντινή περιοχή Δορούφι με τις πολυάριθμες μικρές παραλίες της.

Βρίσκεται περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Ναύπλιο (68,8 χλμ.), και λιγότερο από 2:30 ώρες από την Αθήνα (165 χλμ.).

Με βάση ιστορικών γνώσεων το παραθαλάσσιο χωριό της Κοιλάδας, ομομαζόταν Μάσσητας κατά την αρχαιότητα.

Δείτε παρακάτω ένα χθεσινό βίντεο από τους Ιχνηλάτες Ερμιονίδας που δείχνει το πέρασμα από το χωριό αναχωρώντας ακτοπλοϊκώς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button