home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδιαFeatured

Αυτή η παραλία της Πελοποννήσου θα σε αιχμαλωτίσει

Η διάσημη παραλία της Ελαφονήσου, με το απόλυτο χρώμα, τους δύο μαγευτικούς όρμους, την απίστευτη ψιλή άμμο και το σπάνιο κεδροδάσος

Νότια της Πελοποννήσου, ένα νησί που δεν θυμίζει αυτά του Αιγαίου, έχει καταφέρει ωστόσο να ξεχωρίσει και να κερδίσει το δικό της φανατικό κοινό. Στην Ελαφόνησο τέτοια εποχή γίνεται το αδιαχώρητο. Ο λόγος, η φημισμένη αμμώδης παραλία του Σίμου και η εύκολη πρόσβαση, μόλις 5 λεπτά από την Πούντα Λακωνίας με το φέρι – «παντόφλα» που κάνει τακτικότατα δρομολόγια από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. 

Η διάσημη παραλία της Ελαφονήσου, με το απόλυτο χρώμα, τους δύο μαγευτικούς όρμους, την απίστευτη ψιλή άμμο και το σπάνιο κεδροδάσος, 5 λεπτά από τις ακτές της Πελοποννήσου, γίνεται πόλος έλξης και γνωρίζει μεγάλες δόξες κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Βίντεο: haanity

Πρόκειται για ένα τοπίο που συναντά κανείς σε τροπικές χώρες και εκεί… δύσκολα. Το απόλυτο εξωτικό τοπίο απέχει περίπου 4 ώρες από το Ναύπλιο και πας σχεδόν… οδικώς, αφού το καραβάκι κάνει μια πολύ μικρή απόσταση για να σας φέρει στην Ελαφόνησο.

Η παραλία έχει βραβευθεί πολλές φορές καθώς θεωρείται μία από τις καλύτερες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος
Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

Ο Σίμος παλιά ήταν μια έρημη παραλία γυμνιστών και ελεύθερων κατασκηνωτών, τα τελευταία χρόνια όμως έχει μετασχηματιστεί σε μια πολυσύχναστη, κοσμοπολίτικη, γκλαμουράτη παραλία, κατάλληλη για οικογένειες, και με αρκετά οργανωμένα κάμπινγκ.  

Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το μπάνιο του στον οικισμό, στον παραλιακό δρόμο που πεζοδρομείται κάθε βράδυ, με τις πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό, δίπλα στο κύμα. Μπορεί επίσης να εξερευνήσει τα υπόλοιπα «μυστικά» του νησιού, που δεν είναι και λίγα…

Ελαφόνησος
Ελαφόνησος

Ένα μεταφορικό μέσο είναι απαραίτητο καθώς η Ελαφόνησος δεν διαθέτει συγκοινωνίες. Έχει όμως αρκετά καταστήματα ενοικίασης δίτροχων και τετράτροχων.

Για όποιον σχεδιάζει να εξορμήσει Αύγουστο καλό θα ήταν να έχει προνοήσει από πριν που θα μείνει ή να έχει δικό του εξοπλισμό για κάμπινγκ, γιατί οι διαθέσιμες επιλογές είναι περιορισμένες.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος
Παραλία Σίμος Ελαφόνησος
Ελαφόνησος
Ελαφόνησος
Παραλία Σίμος Ελαφόνησος
Παραλία Σίμος Ελαφόνησος
Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button