home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κιβέρι: Ένας ήσυχος παραθεριστικός προορισμός για κοντινές εξορμήσεις σε Ναύπλιο και Άστρος

Φημίζεται για το εξαιρετικό του κλίμα και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων.
Κιβέρι

Από τους ήσυχους παραθεριστικούς προορισμούς της Αργολίδας, το Κιβέρι βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Μύλων – Άστρους, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Άργος. Τουριστικό θέρετρο, με δύο υπέροχες παραλίες από λευκό βότσαλο να απλώνονται μπροστά του, υπόσχεται χαλάρωση και προσφέρεται για ξέγνοιαστες διακοπές.

Με θέα την πεντακάθαρη θάλασσα του Αργολικού κόλπου, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφέ. Απολαυστικός είναι ο περίπατος προς το λιμάνι, όπου θα δείτε παραδοσιακούς ψαράδες να απλώνουν τα δίχτυα τους. Στην παραλία χαρακτηριστικά είναι δύο σπίτια της παλιάς εποχής. Στην άλλη άκρη βρίσκεται μια μικρή κρεμαστή γέφυρα.

Βίντεο: Tracer Adventure Club

Απέναντι, βρίσκεται το Ναύπλιο και η Ακροναυπλία. Η θέα είναι υπέροχη τόσο την ημέρα, όσο και το βράδυ με τα φώτα, εφόσον είναι καθαρή η ατμόσφαιρα.

Φημίζεται για το εξαιρετικό του κλίμα, γι΄ αυτό και αποτελούσε ανέκαθεν παραθεριστικό προορισμό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μετά την κατάληψη του Ναυπλίου από τους Φράγκους, χρησιμοποιήθηκε για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων.

Κατά την μυθολογία εδώ είχε αγκυροβολήσει ο Δαναός.

Το Κιβέρι αποτελεί την αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις. Κοντά βρίσκεται ο Ανάβαλος, μια υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού, απ’ όπου αρδεύεται μεγάλο μέρος της Αργολίδας.

Με κατεύθυνση προς το Άστρος θα ανακαλύψετε πολλές ερημικές και όμορφες παραλίες.

Δείτε εικόνες από το Κιβέρι:

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis