home design 800x400
home design 1170Χ320

Γιατί αξίζει μία επίσκεψη στην Ελαφόνησο

Μία ανάσα με το φέρυ μποτ από την Πούντα Λακωνίας, με μία από τις διασημότερες παραλίες στην Ευρώπη.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Γιατί αξίζει μία επίσκεψη στην Ελαφόνησο
Σίμος Ελαφόνησος

Ένας καλοκαιρινός προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές ή ακόμα και για μονοήμερη απόδραση, δεν είναι άλλος από την Ελαφόνησο. Το μικρό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας δεν είναι μόνο ο Σίμος, η διάσημη παραλία του, αλλά έχει κι’ άλλες ομορφιές για να ανακαλύψετε.

Μικρά φέρι μποτ εκτελούν πυκνά δρομολόγια από την Πούντα Βοιών (λίγο έξω από τη Νεάπολη) στο λιμάνι της Ελαφονήσου. Το εισιτήριο είναι σχετικά οικονομικό, άλλωστε και η απόσταση πολύ κοντινή.

Ελαφόνησος
Ελαφόνησος

Εκεί είναι χτισμένος ο ομώνυμος οικισμός, που μπορεί να μην θυμίζει και τόσο αιγαιοπελαγίτικο νησί, αλλά μια χαρά είναι για βόλτα, καφεδάκι και φαγητό.

Οι ψαρόβαρκες που δένουν στο λιμάνι θα σας εξασφαλίσουν άφθονο φρέσκο ψάρι που όμως θα το ακριβοπληρώσετε. Ευτυχώς το νησί έχει εξελιχθεί, και πλέον υπάρχουν και άλλες φθηνότερες επιλογές, ακόμα και για σουβλάκι ή πίτσα δίπλα στο κύμα.

Ελαφόνησος
Ελαφόνησος

Καταλύματα υπάρχουν στην Ελαφόνησο αλλά και παραέξω, όπως επίσης και επιλογές για κάμπινγκ. Αν και το νησί είναι μικρό καλό θα ήταν να έρθετε με αυτοκίνητο ή δίκυκλο για τις μετακινήσεις σας.

Για κολύμπι υπάρχει η ξακουστή παραλία του Σίμου που θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Αν είναι υπερβολικός ή όχι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αυτό καλύτερα να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Παραλία Σίμου

Την παραλία χωρίζει το Σαρακήνικο δημιουργώντας δύο όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία) που εκτείνεται έως τα Κουρνόσπηλα και τον όρμο του Φράγκου (μικρή παραλία) που φτάνει έως το Φράγκο.

Παραλία Σίμου

Η ατέλειωτη παραλία του Σίμου διαθέτει αμμουδιά με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους στο εσωτερικό της που φτάνουν σχεδόν τα 10 μ. ύψος. Το δάσος με τα θαλασόκεδρα απλώνεται σε μεγάλη έκταση και ενώνει τις δύο παραλίες.

Η παραλία πήρε το όνομα της από τον Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά, Σίμο, ο οποίος πνίγηκε στην περιοχή κοντά στο Φράγκο.

Παραλία Σίμου

Εκτός από το κοσμοπολίτικο του Σίμου υπάρχουν επίσης οι παραλίες Kοντογώνι, Παναγία (Kάτω Nησί) και Λεύκη. Eπίσης, με σκάφος μπορείτε να επισκεφθείτε τα νησάκια Kασέλλα, Γαϊδουρονήσι και Λεπτονήσι, απέναντι από τον οικισμό της Παναγίας (Kάτω Nησί).

Ελαφόνησος

Πώς θα πάτε

Η διαδρομή από Ναύπλιο είναι 234 χλμ. (περίπου 3:30 ώρες δρόμος). Ίσως θα ήταν προτιμότερο να προγραμματίσετε και μία ή δύο διανυκτερεύσεις εκεί κοντά για να το συνδυάσετε και με μία εκδρομή στη κοντινή Μονεμβασιά, ενώ από Σπάρτη υπάρχει και η παράκαμψη για Μυστρά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα άξιζε μία μικρή παράκαμψη στο πανέμορφο Γύθειο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis