Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΟι επαφές Μητσοτάκη στο Σπαθοβούνι και το μπλόκο για το Πάσχα

Οι επαφές Μητσοτάκη στο Σπαθοβούνι και το μπλόκο για το Πάσχα

Πότε αναμένεται να γίνει η επαναφορά της αγοράς σε κανονικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Τι θα συμβεί με τις αποζημιώσεις των αγροτών για τον παγετό.

Σχετικά

Περισσότερα

Μετά το Πάσχα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επαναφορά της αγοράς σε κανονικούς ρυθμούς, όπως ξεκαθάρισε σε μαθητές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σπαθοβούνι Κορινθίας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, για να συνομιλήσει με καλλιεργητές που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό.

Σχετικά με το ολικό άνοιγμα της αγοράς, ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μετά το Πάσχα ελπίζουμε να ανοίξουμε για τα καλά, μέχρι το καλοκαιράκι». Σημειώνεται πως κυβέρνηση και ειδικοί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το Πάσχα, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει και παλαιότερα πως το άνοιγμα της εστίασης θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αποφάσεις για μετακινήσεις εκτός νομού θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Με ταχύτητα και δικαιοσύνη οι αποζημιώσεις για τον παγετό»

Κατά την επίσκεψή του στο Σπαθοβούνι και τη συνομιλία που είχε με τους αγρότες της περιοχής, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ότι ο παγετός «επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» και δεσμεύτηκε ότι «η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα γίνει με ακρίβεια και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα».

«Βρεθήκαμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου αντιμέτωποι με ένα ακόμα, δυστυχώς, ακραίο καιρικό φαινόμενο -έναν σπάνιο παγετό- ο οποίος επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχω, ήδη, ζητήσει και θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα μία έκτακτη Σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για μία, ακόμα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι η καταγραφή θα γίνει γρήγορα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν με ταχύτητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια