Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΤο εκκλησάκι που βρίσκεται σαν αετοφωλιά μέσα σε έναν απόκρημνο βράχο στο...

Το εκκλησάκι που βρίσκεται σαν αετοφωλιά μέσα σε έναν απόκρημνο βράχο στο Ναύπλιο

Χτίστηκε περί τον 15ο αιώνα και είναι από τα παλαιότερα ασκητήρια, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται η δημοφιλέστερη παραλία της περιοχής (Βίντεο).

Σχετικά

Περισσότερα

Ένα εντυπωσιακό τοπίο αντικρίζει κανείς εάν επισκεφθεί αυτό το μικρό εκκλησάκι, έξω από το Ναύπλιο. Κι αυτό γιατί, το υπέροχο εκκλησάκι, κρέμεται κυριολεκτικά από τον βράχο! Πιο συγκεκριμένα, λίγα χιλιόμετρα από το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο και πολύ κοντά στην παραλία Καραθώνα, στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου, σε ένα επιβλητικό σημείο, βρίσκεται η Παναγία των Βράχων ή Παναγία η Κατακεκρυμμένη.

Η εκκλησιά εικάζεται πως χτίστηκε περί τον 15ο αιώνα και είναι από τα παλαιότερα ασκητήρια της περιοχής. Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχει αγιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που φέρει ημερομηνία 1609 μχ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παλαιότερων κατοίκων της περιοχής, ο ναός αποτελούσε μετόχι της Ιερής μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή. Εκεί κατέβαιναν οι μοναχοί για να προστατευθούν από διάφορες επιδρομές ληστών και πειρατών.Για αυτόν τον λόγο το εκκλησάκι διαθέτει πολεμίστρες και μοιάζει με μικρό κάστρο.

Λέγεται ότι πίσω από το ιερό υπάρχει μίαστενή σήραγγα η οποία καταλήγει στην άλλη πλευρά του βουνού, ενώ σε κρύπτη εντός του ιερού έχουν βρεθεί παλιές εικόνες αλλά και μια κασέλα με οστά ενός μοναχού που διέμενε στο ασκητήριο.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια την εκκλησία την συντηρούσαν οι υποδηματοποιοί του Ναυπλίου. Με την πάροδο του χρόνου το επάγγελμα εξαφανίστηκε κι έτσι η συντήρηση της εκκλησίας πέρασε στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Flying Camera:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια