Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΚι' όμως ο Πύργος της Μάλτας βρίσκεται στη Μάνη!

Κι’ όμως ο Πύργος της Μάλτας βρίσκεται στη Μάνη!

Χτίστηκε το 1814 και πήρε το όνομά του από τον προεστό της Μάλτας, Πούλο Μαυρίκο (Βίντεο).

Σχετικά

Περισσότερα

Στον οικισμό Μάλτα του Σταυροπηγίου της Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία, δεσπόζει ο Πύργος του Μαυρίκου που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν επιβλητικό πύργο σε κορυφή λόφου νότια από το χωριό, κοντά στον Κάμπο της Αβίας. Χτίστηκε το 1814 και πήρε το όνομά του από τον προεστό της Μάλτας, Πούλο Μαυρίκο.

Στέκει πλέον ερειπωμένος, λίγο έξω από τη Μάλτα, ενώ στα ανατολικά, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα γραφικό ξωκλήσι, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.

Τριώροφος, με συνολικό ύψος σχεδόν δέκα μέτρα, Πύργος του Μαυρίκου είναι στενόμακρος, με την είσοδο στον πρώτο όροφο της νότιας πλευράς. Μια ξύλινη γέφυρα επέτρεπε την πρόσβαση μόνο σε όσους ήταν ευπρόσδεκτοι στον πύργο, ενώ διαφορετικά χρησιμοποιούταν και για το καλύτερο σφράγισμα της εισόδου.

Η Μάλτα είναι μανιάτικο πυργοχώρι, το οποίο εικάζεται ότι πήρε το όνομά της από τους Μανιάτες που επαναπατρίστηκαν από περιοχές της Κορσικής και της Ιταλίας.

Σε κοντινή απόσταση από τον Πύργο του Μαυρίκου δεσπόζει και ο παρομοίων ιδιοτήτων, πύργος των Κουτηφάρη – Αλούπηδων.

Βίντεο: nikos.tsiak

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια