Home design
home design

Το ορεινό χωριό της Αρκαδίας που κατέκτησε την αιωνιότητα

Η σημερινή Βλαχοκερασιά είναι ο τόπος των Σκιριτών, των κομάντος του Λεωνίδα με τεράστια δράση και συμμετοχή στο στρατό των τριακοσίων
Βλαχοκερασιά

Στην ορεινή Αρκαδία και συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό της Βλαχοκερασιάς μας ταξιδεύει το ντοκιμαντέρ παραγωγής του Hellenic TV GR. Πρόκειται για ένα χωριό που όπως καταλαβαίνουμε αμέσως και από τον τίτλο «Βλαχοκερασιά το χωριό που κατέκτησε την αιωνιότητα» έχει βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα όπως και στην πιο σύγχρονη ιστορία, όπως αυτή διαμορφώθηκε δια μέσου των αιώνων.

Είναι ο τόπος των Σκιριτών, των κομάντος του Λεωνίδα με τεράστια δράση και συμμετοχή στο στρατό των τριακοσίων αλλά και ο τόπος που γέννησε έναν από τους κορυφαίους οπλαρχηγούς του Κολοκοτρώνη τον καπετάν Γιάννακα.

Βλαχοκερασιά
Φώτο: Wikipedia (Apostolos Papageorgiou)

Οι ιστορίες αυτές ξεδιπλώνονται στο ντοκιμαντέρ μέσα από ένα υπέροχο οπτικοακουστικό οδοιπορικό, στο οποίο μαθαίνουμε εκτός των άλλων πως και σήμερα ακόμη μέσα από ένα μοναδικό μονοπάτι, μπορεί κανείς να περπατήσει στο μαγευτικό δάσος της Σκιρίτιδας, εκεί που έδρασαν οι Σκιρίτες και οι ήρωες του 1821. ​

Κλείνει δε με μία ουσιαστική αναφορά στο μεγάλο έργο των Ομογενών τόσο στην Βλαχοκερασιά όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, επιστρέφοντας ουσιαστικά στους απόδημους Έλληνες την μεγάλη εκτίμηση για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Φρεν.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis