home design

Κρανίδι: Αλλάζει όψη το μνημείο Γκούρι Βιτόρεσε

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε η Ανάδειξη και η Ανάπλαση του χώρου που βρίσκετε το Γκούρι Βιτόρεσε, στο Κρανίδι, η Ιστορική αυτή πέτρα στην οποία ο Παπαρσένης ως οπλαρχηγός του Κάτω Ναχαγιέ (επαρχία Ερμιονίδας) μαζί με τους άλλους Αγωνιστές ορκίστηκαν και ξεκίνησαν τον Απελευθερωτικό Αγώνα.

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και παρέλαβε την μελέτη με τίτλο: «Ανάπλαση μνημείου Γκούρι Βιτόρεσε» (αρ. μελέτης 01/2021) την οποία ετοίμασαν από κοινού η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, βασιζόμενοι στις κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τον συμβολισμό αυτής της κίνησης αφού, η πρώτη μελέτη έργου του τρέχοντος έτους είναι η εν λόγω και σχετίζεται άμεσα με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και με την ανάδειξη της τοπικής μας Ιστορίας. Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την στήριξη της πρότασης αυτής και ανάγνωσε τμήμα από τα γραφόμενα του Γιάννη Π. Κυριάκη στο βιβλίο του «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ (ΚΡΑΝΙΔΙΟΝ)» σχετικά με τους θρύλους και τις παραδώσεις που επικρατούσαν για την Πέτρα αυτή, το οποίο παραθέτουμε σε φωτογραφία που ακολουθεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version