home design 800x400

Κορωνοϊός: Πολύ αυξημένος κίνδυνος στην Αχαΐα, ενώ παραμένει στο «κόκκινο» και η Σπάρτη

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ανά περιοχή τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναμενόταν εντάχθηκαν σε καθεστώς σκληρού lockdown ολόκληρη η Αχαΐα και η Ευβοία, ενώ στο «κόκκινο» μπήκε και το Ρέθυμνο. Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης παρέμειναν η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική. Στον αντίποδα, στο «κίτρινο» πέρασε η Λέσβος.

Παρά τη συνεχή μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Σπάρτη τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος παραμένει στο «Κόκκινο».

Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι δήμοι: Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, Θήρας και Μύκονος. Και στους τρεις υπήρξε βελτίωση, αλλά όχι σε επίπεδο που να αρθούν τα μέτρα.

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται ολόκληρη η Αχαΐα και η Εύβοια, πλην της Σκύρου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο», παραμένουν οι δήμοι: Εορδαίας, Σπάρτη, Θήβα, Τανάγρα. Στο ίδιο επίπεδο παραμένουν επίσης η Ζάκυνθος και ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με ιδιαίτερη προσοχή στη Βάρδα. Επίσης παραμένει στο κόκκινο ο δήμος Τεμπών. Όλοι οι παραπάνω θα βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου τίθεται και ο δήμος Ρεθύμνου, η Κάλυμνος και η Κάρπαθος.

Η Λέσβος από τη Δευτέρα περνάει στις κίτρινες περιοχές, καθώς μειώθηκε σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο.

Παρατείνονται τα υπάρχονται μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σχόλια

Exit mobile version