home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Κάλεσμα υποστήριξης από τους φοιτητές που ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Το Πανεπιστήμιο Ναυπλίου

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, το Συντονιστικό Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-των της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου προσκαλεί όλες τις αλληλέγγυες συλλογικότητες, τα σωματεία, τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και τους κατά μόνας ενδιαφερόμενους, στην Κεντρική Συνέλευση, στο κεντρικό κτήριο της Καλών Τεχνών, κατά την οποία θα συζητηθούν από κοινού θέματα για δράσεις που θα απασχολήσουν τους παρόντες της συνέλευσης κατά τις επόμενες ημέρες των κινητοποιήσεων.

Με αφορμή την Πανελλήνια κινητοποίηση όπου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν τον εργαζόμενο λαό, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα εκ νέου σε συλλαλητήριο, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Φλεβάρη.

Απευθύνουν με τη σειρά τους στα εν λόγω τοπικά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα το κάλεσμα αυτό και αναμένουν τη στήριξη κάθε άμεσα ή και έμμεσα ενδιαφερόμενου.

Στις 10 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Δημαρχείου θα λάβει χώρα η συγκέντρωση.

«Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές»

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους

«Το πανεπιστήμιο μας τελεί υπό κατάληψη από την κυβέρνηση

Μπήκαμε στη σχολή μας, τον φυσικό χώρο της ιδιότητας μας, μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας. Δίχως γιατί και πώς. Αυτό πλέον εύκολα το απαντά κανείς στις μέρες μας βλέποντας τις βαθιά αντισυνταγματικές κινήσεις της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη για την Παιδεία, είναι και η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης  Μητσοτάκη  απέναντι στον λαό εν μέσω της πανδημίας, την οποία διαχειρίζονται  λαμβάνοντας εγκληματικές αποφάσεις.

Με πίστη στις αξίες της ελευθερίας και αντιλαμβανόμενοι τα κοινά αισθήματα αγανάκτησης και καταπίεσης και επωμιζόμενοι την ευθύνη της δημιουργίας ενός Κέντρου Αγώνα στο κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου καλούμε:

• Tην τοπική κοινωνία (εργαζόμενους-ες,  μαθητές-τριες, εκπαιδευτικούς) να συμμετάσχει στην συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (8/2/2021) στον προαύλιο χώρο της σχολής στις 12:00 το μεσημέρι με σκοπό την συνδιαμόρφωση και την υλοποίηση δράσεων τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις.

• Τους Φοιτητικούς Συλλόγους όλης της χώρας, να προβούν σε αντίστοιχες δραστικές κινητοποιήσεις με σκοπό την πλαισίωση ενός ευρύτερου εξεγερσιακού φοιτητικού κινήματος.

• Εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να συνδράμουν στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis