Home design
home design

Το πιο “creepy” νησάκι της Ελλάδας με την απόκοσμη ησυχία, λίγο έξω από τη Μονεμβασιά

Ο Άγιος Φωκάς «κατοικείται» μόνο από …νεκρούς καθώς το μόνο που έχει στο χώμα του είναι ένα νεκροταφείο και ένα εκκλησάκι
Άγιος Φωκάς Μονεμβασιά

Άγιος Φωκάς Λακωνίας, ένα νησάκι που είναι ξεχωριστό όχι για τις παραλίες του και τα κοσμοπολίτικα θέρετρά του, αλλά για την απόλυτη σιωπή. Μόνο τα κύματα του Μυρτώου πελάγους που «ξεσπούν» με μανία στις ακτές του ακούγονται σαν βρασμός σε μία απόκοσμη ησυχία. 

Το νησί «κατοικείται» μόνο από …νεκρούς καθώς το μόνο που έχει στο χώμα του είναι ένα νεκροταφείο και ένα εκκλησάκι

Κι όμως το σκηνικό όσο “creepy” κι αν είναι, είναι συνάμα και πανέμορφο καθώς ενσωματώνεται στη μαγεία της Λακωνικής φύσης και της παρακείμενης καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από την παραλία.

Φτάνοντας στον Άγιο Φωκά μπορείτε να κολυμπήσετε στα νερά του Μυρτώου πελάγους απολαμβάνοντας το απέραντο καθαρό γαλάζιο. Το σίγουρο είναι ότι θα νομίζετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου. Στα συν είναι ότι παρά το γεγονός ότι περικλείεται από βράχια, η ίδια δεν είναι γεμάτη βότσαλο όπως άλλες. Αντιθέτως και μέσα στο νερό θα πατήσετε πάνω σε χρυσή άμμο, καλά προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες.

Βίντεο: haanity

Παραλία Άγιος Φωκάς

Η αμμουδερή παραλία του Αγίου Φωκά, ξεχωρίζει ως μία από τις ελκυστικότερες επιλογές για μπάνιο κοντά στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Βρίσκεται στο ομώνυμο λιμανάκι, ακριβώς δίπλα στο γραφικό εκκλησάκι.

Η παραλία του Αγίου Φωκά είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ και χαλάρωση, ενώ ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το συνωστισμό.

Την επιλέγουν επίσης όσοι επιθυμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία.

Προτιμήστε την όταν πνέουν νότιοι ή νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis