home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Παγωνιά μετά τα χιόνια: Ανήσυχοι οι αγρότες της Αργολίδας (Φωτογραφίες)

Τα χιονισμένα βουνά γύρω από τον Αργολικό κάμπο έφεραν όπως ήταν αναμενόμενο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε μια κατά τ΄ άλλα ηλιόλουστη ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο μετεωρολογικός σταθμός στην Πυργέλα τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης η θερμοκρασία κυμάνθηκε από – 2 βαθμούς Κελσίου έως – 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με τους αγρότες σε κάποιες περιοχές ήταν ακόμα πιο χαμηλά.

Όλη τη νύχτα οι ανεμομείκτες, οι τεχνικές βροχές και κάθε μέτρο αντιπαγετικής προστασίας  λειτουργούσαν, ώστε να προστατευτούν οι καλλιέργειες από τον παγετό.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο έλεος του παγετού οι αγροτικές καλλιέργειες σε όλη την Πελοπόννησο
 

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 

Το γνωστό φαινόμενο με τους κρυστάλλους που δημιουργούν οι τεχνητές βροχές από τη διαφορά της θερμοκρασία του περιβάλλοντος και αυτής του νερού είναι χαρακτηριστικές.

ΣΤΑΛΛΑΚΤΙΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

 

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρχαν – εκτός από συγκεκριμένες  περιπτώσεις – αφού η αντιπαγετική προστασία κάλυψε τις καλλιέργειες. Οι αγρότες ωστόσο ανησυχούν για το επόμενο διάστημα αφού το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των εσπεριδοειδών παραμένει στα δέντρα. 

Παρόλα αυτά ανήσυχοι είναι οι καλλιεργητές κηπευτικών, που είναι ακόμα πιο ευαίσθητα στον πάγο. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες στην Αγία Τριάδα, έξω από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

 

 

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button