home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

ΚΚΕ Αργολίδας: Ας αφήσουν τα «διατάγματα» και ας ασχοληθούν με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης

Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ με αφορμή το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε στο νομό και που επεκτάθηκε σήμερα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Η Γραμματέας της Τ.Ε. Αργολίδας του κόμματος Βασιλική Γκιόκα αναφέρει τα παρακάτω:

 

Στο σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε «σκληρό λοκντάουν» στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, προφανώς φοβούμενη περεταίρω εξάπλωση του κορωνοϊού σε μια περιοχή με εκατοντάδες μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις, με χιλιάδες εργαζόμενους ειδικότερα εργαζόμενους στα συσκευαστήρια, s.market, εργάτες γης κλπ.

Ωστόσο, όλο το προηγούμενο διάστημα αδιαφορούσε κυριολεκτικά για τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΤΕ Αργολίδας, για τα δίκαια αιτήματα σωματείων και φορέων του νομού, για την αναγκαία στελέχωση και ενίσχυση των δομών Υγείας πρώτα και κύρια των δύο Γενικών Νοσοκομείων, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, όχι προσωπικό επικουρικό καθώς οι δημόσιες δομές υγείας δεν θα πρέπει να είναι δομές της μια νόσου, στα οποία το ελλιπές προσωπικό δίνει εδώ και μήνες άνιση μάχη ενάντια στην πανδημία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα επίσης αδιαφορούσε για τα αιτήματα Σωματείων και εργαζομένων για την ανεξέλεγκτη κατάσταση μέσα στα εκατοντάδες εργοστάσια και τους άλλους εργασιακούς χώρους της περιοχής, καλλιεργώντας μαζί με τοπικούς φορείς και εργοδότες, τον εφησυχασμό, ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ότι όλα βαίνουν καλώς. Σε αυτούς τους χώρους δουλειάς ο κάθε εργοδότης κάνει ότι θέλει, ή μάλλον ότι τον συμφέρει, κατά κανόνα αδιαφορώντας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης του προσωπικού.

Αντίστοιχα, η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι δεν έδειξαν την ίδια «προσοχή» για την όσο δυνατό πιο σχεδιασμένη, γρήγορη και μαζική προώθηση του εμβολιασμού, αφού σε όλη τη Αργολίδα δεν έχουν γίνει παρά μερικές δεκάδες εμβόλια.

Ακόμη χειρότερα άνοιξαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκοντας σε τέτοια κατάσταση χωρίς να έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, τη διενέργεια μαζικών τεστ τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές και τους γονείς. Και είναι χαρακτηριστικό, Δεύτερα άνοιξαν τα σχολεία, Τρίτη παιδιά έκαναν μάθημα στο προαύλιο χώρο του σχολειού καθώς η τάξη τους ήταν μόλις 15τμ για 15 παιδιά ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε κρούσμα μαθητή σε δημοτικό σχολειό του δήμου Ναυπλίου.

Τέλος, οι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας που δεν εργάζονται λόγω των μέτρων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους.

Αν την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους τούς ανησυχούσαν οι «επιδημιολογικοί δείκτες» των κρουσμάτων, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει τα μέτρα που εδώ και καιρό το ΚΚΕ και δεκάδες φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος έχουν προτείνει!

Όμως, από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι στον προσανατολισμό της κυβέρνησης δεν είναι η με κάθε μέσο προστασία της υγείας του λαού αλλά η με κάθε μέσο διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας στα πλαίσια της πανδημίας. Όσο εύκολα υλοποιεί κάθε μέτρο ατομικής ευθύνης που ρίχνει το βάρος στους εργαζομένους και δεν κοστίζει στην ίδια ή στους επιχειρηματικούς ομίλους, τόσο απεχθάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο κρατικής και συλλογικής ευθύνης, το οποίο μπαίνει εμπόδιο στην κερδοφορία και την κρατική στήριξη των κολοσσών (και) της περιοχής μας.

Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, με ανεπαρκή εμβολιαστικά κέντρα και περιορισμένο αριθμό εμβολίων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτός είναι ο λόγος για τα ελλιπή μέτρα προστασίας που δεν έχουν ληφθεί σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς.

Το κλίμα «ομοψυχίας» που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, κυβέρνηση και τοπικοί φορείς, έχουν σαφή στόχευση να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού της Αργολίδας που αναδεικνύουν ότι η Υγεία είναι ΑΝΑΓΚΗ και ΟΧΙ ΚΟΣΤΟΣ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα «διατάγματα» και ας ασχοληθούν έστω και τώρα με όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και στήριξης των λαϊκών οικογενειών του νομού. Το ΚΚΕ, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Υγεία του λαού, θα πρωτοστατήσει κάτω και από αυτές τις συνθήκες στον αγώνα για να την εδώ και τώρα ικανοποίηση των αιτημάτων:

  • Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τα Νοσοκομεία και οι δομές Υγείας της Αργολίδας. Να λειτουργήσει κάθε δομή Υγείας για την απαραίτητη διενέργεια τεστ και εμβολιασμών σε όλο τον πληθυσμό.
  • Να παρθούν με κρατική ευθύνη όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς (μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ χωρίς επιβάρυνση του προσωπικού, κλείσιμο των χώρων και όχι τμημάτων τους σε περίπτωση κρούσματος).
  • Να στελεχωθούν πλήρως οι τα αρμόδια τμήματα της Τεχνικής Επιθεώρησης ώστε να πυκνώσουν οι αυστηροί έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς.
  • λειτουργία των σχολικών μονάδων με 15μελή τμήματα, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τακτικές απολυμάνσεις.
  • Ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων που τίθενται εκτός εργασίας

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button