home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Ανάσες δροσιάς μέσα στη χειμωνιάτικη λιακάδα

Αρβανιτιά στο Ναύπλιο μπάνια μέσα στην καραντίνα Ιανουάριος 2021

Εξόρμηση στην Αρβανιτιά έκαναν αρκετοί Ναυπλιώτες το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου, μία εικόνα που ήταν αναμενόμενη παρότι βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Μάλιστα με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις η ασυνήθιστη για την εποχή καλοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί εν μέρει και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Το lockdown και τα κλειστά καταστήματα στο Ναύπλιο και τα γύρω χωριά, οδηγούν τους κατοίκους της περιοχής στο να ψάξουν να βρουν άλλες διεξόδους για να ξεσκάσουν, μέσα σε επιτρεπόμενα όρια.

Αρβανιτιά στο Ναύπλιο μπάνια μέσα στην καραντίνα Ιανουάριος 2021

 

Οι λουόμενοι που επιδόθηκαν σε ατελείωτες βουτιές, μην έχοντας και τίποτα άλλο να κάνουν, είχαν στείλει νόμιμα SMS για ατομική άθληση.

Υπενθυμίζουμε ότι το μπάνιο σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα επιτρέπεται, στα πλαίσια της ατομικής άσκησης, δηλαδή με αριθμό SMS στο 13033, το 6.

Η χειμωνιάτικη λιακάδα, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία που συνεχίζει να διατηρείται στη θάλασσα, όπως και η θετική ψυχολογία που δημιουργεί το νερό από τον συνεχή εγκλεισμό στα σπίτια λόγω της πανδημίας, είναι προφανώς τα αίτια που συντελούν στην αύξηση εφέτος των χειμερινών κολυμβητών, ακόμα και αυτών που δεν συνήθιζαν να πάνε για μπάνιο τέτοια εποχή. Να σημειωθεί πως οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σε ώρα όπου ο περισσότερος κόσμος είχε ήδη αρχίσει να αποχωρεί, αλλά ακόμα και πιο πριν που ήταν πολύ περισσότερος, δεν παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, καθώς οι λουόμενοι προσήλθαν και αποχώρησαν προσεκτικά και με τάξη.

Αρβανιτιά στο Ναύπλιο μπάνια μέσα στην καραντίνα Ιανουάριος 2021

 

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Ανοιξιάτικος ήταν ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της Πελοπονήσου και όχι μόνο, καθώς στα Χανιά η θερμοκρασία έφθασε τους 26,8 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.

Στην Πελοπόννησο οι 6 υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν οι εξής:

  1. Κρανίδι: 22,7
  2. Άργος: 22,4
  3. Καλαμάτα: 21
  4. Πύλος: 20,8
  5. Πάτρα: 20,6
  6. Σπάρτη: 20,5

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει και αύριο η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία συνεχίζει να ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή 10 Ιανουαρίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή παροδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 28 βαθμούς), 16 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένονται την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Αρβανιτιά στο Ναύπλιο μπάνια μέσα στην καραντίνα Ιανουάριος 2021

 

Επιχείρηση σε θάλασσες και βουνά

Σε πλήρη εφαρμογή θα βρίσκεται και αύριο Κυριακή το σχέδιο της αστυνομίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας εκτιμάται πως χιλιάδες πολίτες θα θελήσουν να βγουν από τα σπίτια τους, κάτι που φυσικά δεν απαγορεύεται.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας εστιάζουν σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες και σε ορεινούς όγκους, όπου αναμένεται αυξημένη κινητικότητα με στόχο την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Για τον σκοπό αυτό εκτελούνται συχνές περιπολίες, με σχετικά ηχητικά μηνύματα και drones, ενώ σε όσους δεν πειθαρχήσουν θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis