home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Επιχείρηση «Ελευθερία» στην Αργολίδα: Έγιναν ήδη 300 εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Αργολίδα, οι οποίοι ολοκληρώνονται όπου να ‘ναι, όσο αφορά το υγειονομικό προσωπικό που έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, και το οποίο φθάνει περίπου το 60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη χθες και σήμερα έχουν γίνει γύρω στα 300 εμβόλια τα οποία αφορούν υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας σε Λυγουριό, Κρανίδι, Άργος και Ναύπλιο. Επίσης στη λίστα αυτών που εμβολιάζονται πρώτοι βρίσκεται προσωπικό από τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και τα Γηροκομεία του νομού.

Επιχείρηση «Ελευθερία»

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr εμβολιάστηκαν σε ένα 24ωρο 8.720 άτομα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους 34.787, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ελευθερία».

Προτεραιότητα στη διαδικασία του εμβολιασμού έχουν οι εργαζόμενοι στους τομείς Υγείας, καθώς επίσης οι υπάλληλοι και τρόφιμοι οίκων ευγηρίας.

Από Δευτέρα θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιάζονται και οι άνω των 85 ετών, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έγιναν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (1.875 8/1), ενώ ακολούθησαν ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 831 και η Θεσσαλονίκη με 781.

Στην Πελοπόννησο οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί στην Αχαΐα που ξεκίνησε πρώτη. Σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία, Μεσσηνία και Ηλεία, με στόχο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, πριν περάσει στα επόμενα στάδια που είναι οι ιδιώτες γιατροί, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εν τέλει ο γενικός πληθυσμός.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button