home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδιαFeatured

Από τη Μεγάλη των Αρκάδων Πόλη στο σημερινό ορμητήριο για τις ομορφιές της περιοχής

Από την ιστορική Μεγαλόπολη μπορείτε να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σε πολλά κεφαλοχώρια της περιοχής.

Δεσπόζει στο κέντρο μιας εύφορης πεδιάδας, στην περιοχή που βρίσκονταν η αρχαία Μεγάλη Πόλη των Αρκάδων. Αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την πάλαι ποτέ έκταση και δύναμη της αφού βρέθηκαν υπολείμματα αγοράς, γυμνάσιου, αρχαίου θεάτρου (ένα από τα μεγαλύτερα στην Αρχαία Ελλάδα), θερσίλιου, βουλευτήριου και τειχών. Από τη Μεγαλόπολη μπορείτε να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σε πολλά κεφαλοχώρια της περιοχής.

Η πόλη διαθέτει καλή ξενοδοχειακή υποδομή, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες. Αν και θεωρείται περισσότερο βιομηχανική παρά τουριστική, είναι οικονομική και περιτριγυρίζεται από εξαιρετικές επιλογές για τον επισκέπτη.

Μεγαλόπολη (1)
Φώτο: Wikipedia (ulrichstill)

Για τους λάτρεις της ιστορίας

Βασικό αξιοθέατο αποτελεί το Αρχαίο Θέατρο το οποίο είχε κτιστεί το 370 π.χ. από τον Αργείο Πολύκλειτο. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Θερσίλειο Βουλευτήριο της Αρκαδικής Ομοσπονδίας και η Αρχαία Αγορά.

Στο κέντρο της πόλης στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα της ευρύτερης περιοχής.

olympus digital camera
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αξιόλογες εξορμήσεις

Μόλις 17 χλμ. από τη Μεγαλόπολη στον δρόμο για Ανδρίτσαινα βρίσκεται η Καρύταινα ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά χωριά της περιοχής με το κάστρο, τα γεφύρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πέτρινα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Λίγο πριν φτάσετε στην Καρύταινα στρίψτε αριστερά στην πινακίδα προς Καρβουνάρι. Εκεί θα πιείτε καφέ ή θα απολαύσετε το φαγητό σας κάτω από υπερήλικα πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Αν λατρεύετε τα σπορ της περιπέτειας, ο Λούσιος και ο Αλφειός σας περιμένουν. Επισκεφθείτε την Ιερά Κορυφή των Αρκάδων το όρος Λύκαιον (που σημαίνει φως), το οποίο υπήρξε στην αρχαιότητα θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο όπου συγκέντρωνε επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Αξιόλογο αξιοθέατο της περιοχής ο ιερός ναός της Αγίας Θεοδώρας κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης. Στην ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από βελανιδιές δεσπόζει ο ναός με δεκαεπτά πελώρια δένδρα στην στέγη του και στα θεμέλια του αναβλύζουν τα νερά. Η παράδοση θέλει την οσιομάρτυρα Θεοδώρα λίγο πριν εκτελεστεί να ζητά «Χριστέ μου, συγχώρεσε τους εχθρούς μου, κάνε το σώμα μου εκκλησία, τα μαλλιά μου δέντρα και το αίμα μου ποτάμι». Η εκκλησία γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου. Στο χώρο λειτουργεί εξοχικό κέντρο για καφέ και φαγητό.

Στη Μεγαλόπολη, που βρίσκεται 34 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, τον Αύγουστο έχει φεστιβάλ με παραστάσεις αρχαίου δράματος, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button