Home design
home design

Η απόλυτη ηρεμία σε αυτό το παραδοσιακό χωριό που οφείλει το όνομα του στο θεό της Αρκαδίας

Απολαύστε το καφεδάκι σας στην πλατεία του χωριού, κάτω από υπερήλικα πλατάνια, απέναντι από την πετρόχτιστη βρύση.
Πιάνα Αρκαδίας

Η Πιάνα είναι ιστορικό χωριό στο Μαίναλο που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και οφείλει το όνομα του στο θεό της Αρκαδίας Πάνα με τον μύθο να θέλει να βρίσκεται στην περιοχή η επονομαζόμενη σπηλιά του.

Το γραφικό αυτό χωριό -μόλις 20 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο- που περιβάλλεται από ελατόδασος του Μαίναλου προσφέρεται για χαλάρωση και ηρεμία μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Γνωστό σε όσους αγαπούν την πεζοπορία ή την ορειβασία μια και αποτελεί τμήμα από το Πορτοκαλί μονοπάτι.

Απολαύστε το καφεδάκι σας στην πλατεία του χωριού, κάτω από υπερήλικα πλατάνια, απέναντι από την πετρόχτιστη βρύση.

Αξιοθέατα στην περιοχή είναι η σπηλιά του θεού Πανός, οι πηγές του ποταμού Ελισσώνα, οι νερόμυλοι με τις νεροτριβές, το λαογραφικό μουσείο, η θολόκτιστη εκκλησία «Παναγιά Πολυκαμμένη με τον αναστηλωμένο παραδοσιακό ξυλόφουρνο και η εκκλησία του αγίου Γεωργίου που είναι χτισμένη πάνω στον βράχο και προσφέρει θέα πανοραμική. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Λιμποβίσι με το σπίτι των Κολοκοτρωναίων, τη Βυτίνα, τη Στεμνίτσα, τη Δημητσάνα καθώς και τις Μονές Προδρόμου, Φιλοσόφου και Αιμυαλών στο φαράγγι του Λούσιου.

Στην Πιάνα αν και δεν θα βρείτε πολλά καταλύματα οι υπηρεσίες φιλοξενίας και διαμονής είναι εξαιρετικού επιπέδου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα μήλα Τριπόλεως που παράγονται στον μηλεώνα του χωριού, τα φημισμένα καρύδια της Πιάνας, μέλι ελάτης – βανίλιας και τραχανά.

Αγοράστε εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα, από το τυροκομείο στην είσοδο του χωριού.

Στην Πιάνα γίνονται πανηγύρια του Αγ. Γεωργίου (πραγματοποιείται αγώνας δρόμου μήκους 7 χιλιομέτρων από Αλωνίσταινα – Αϊ Γιώργη της Πιάνας, με την συμμετοχή πολλών αθλητών), της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο – με σπιτικά εδέσματα, που φτιάχνουν οι γυναίκες της Πιάνας στα σπίτια τους και τα μοιράζονται στην πλατεία του χωριού με κάθε τυχερό επισκέπτη – και τ’ Αϊ Γιαννιού στις 28-29 Αυγούστου.

Το χωριό βρίσκεται μόλις 19 χιλιόμετρα από την Τρίπολη ακολουθώντας τον δρόμο προς Βυτίνα μέσα στην καταπράσινη διαδρομή της ελατόφυτης περιοχής του Μαινάλου.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis