home design 800x400
home design 1170Χ320

Πέτρα και θάλασσα σε μυστηριακή αρμονία, με μοναδικά Μανιάτικα εδέσματα

Ο Πύργος Διρού είναι πασίγνωστος προορισμός της Αποσκιερής Μάνης, λόγω και του σπηλαίου – Το τραχύ, αυστηρό, λιτό κι ανίσκιωτο Μανιάτικο τοπίο θα σας γοητεύσει
Πύργος Διρού

Ο Πύργος Διρού είναι πασίγνωστος προορισμός της Αποσκιερής Μάνης, λόγω και του σπηλαίου. Απαραίτητη στάση σε μια αξέχαστη διαδρομή που ξεκινά από την Αρεόπολη και καταλήγει στο νοτιότερο τμήμα της Ηπειρωτικής Ευρώπης, το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Οι ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές, με το λιμνοσπήλειο (ΑλεπότρυπαΚαταφύγι και Γλυφάδα ή Βλυχάδα) να κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, με παραλίες μοναδικές και πυργόσπιτα. Το τραχύ, αυστηρό, λιτό κι ανίσκιωτο Μανιάτικο τοπίο θα σας γοητεύσει. Πέτρα και θάλασσα σε μυστηριακή αρμονία.

Στο σπήλαιο, ο διάκοσμος με τους περίεργους σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα χρώματα τους ταξιδεύουν τους επισκέπτες σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Εκεί που κυριαρχεί μυστήριο της φύσης, αιώνες τώρα.

Σπήλαια Διρού

Εκτός από το εκπληκτικό σπήλαιο που αξίζει να δείτε την Φουρνιάτα – οχυρός οικισμός της περιοχής – την Χάρια από τους παλαιότερους μανιάτικους οικισμούς με την τοπική αρχιτεκτονική, τον οικισμό Γκλέζι με τις βυζαντινές εκκλησίες.

Ο Πύργος Διρού βρίσκεται 64 χλμ. νότια της Σπάρτης.

Ο μεγάλος αριθμός παραδοσιακών καταλυμάτων (πύργοι που λειτουργούν ως ξενοδοχεία-ξενώνες) και εστιατορίων με τα μοναδικά Μανιάτικα εδέσματα ικανοποιούν τους επισκέπτες.

Δείτε βίντεο από την περιοχή και το σπήλαιο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis