home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΤαξίδια

Ένα δροσερό διαμάντι στη Μεσσηνία για πεζοπορία και βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο

Κρυμμένο βαθιά μέσα σε ένα φαράγγι μοναδικής αισθητικής αξίας, το Πολυλίμνιο αποτελεί ένα σύμπλεγμα από λίμνες που δημιουργούν καταρράκτες

Κρυμμένο βαθιά μέσα σε ένα φαράγγι μοναδικής αισθητικής αξίας, το Πολυλίμνιο αποτελεί ένα σύμπλεγμα από λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Βρίσκεται στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην κοινότητα Χαραυγής η οποία βρίσκεται μεταξύ Μεσσήνης και Πύλου απέχοντας 32 χλμ. από την Καλαμάτα.

Κάθε λίμνη έχει το δικό της όνομα, όπως Kαδούλα, Μαυρολίμνα, Τυχερού, Ιταλού, και άλλα. Ο καταρράκτης της Κάδης εκεί ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.

Καταρράκτης Πολυλίμνιο
Φώτο: Wikipedia (Amerikanos xaris)

Η διαδρομή

Για να φτάσει κανείς πρέπει να διασχίσει ένα στενό μονοπάτι το οποίο κάνει ολόκληρο το ταξίδι μια μοναδική εμπειρία. Καθ’ όλη τη διαδρομή μπορείτε να απολαύσετε το ποικίλο τοπίο και τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Την ίδια ώρα, οι ήχοι από τα νερά ακούγονται σε κάθε βήμα, ενώ τα πουλιά και τα τζιτζίκια χαρίζουν τη δική τους μελωδία.

Μετά από 30 λεπτά με τα πόδια ο επισκέπτης φθάνει στον τελευταίο και τον υψηλότερο καταρράκτη όπου δίνεται η ευκαιρία για μια δροσιστική βουτιά.

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα φυσικό μασάζ μπορείτε να πλησιάσετε το σημείο που πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη (από ύψος μεγαλύτερο των 20 μέτρων) ενώ δίπλα ακριβώς θα δείτε και την ανεμόσκαλα που θα οδηγήσει κάποιους στο πρώτο ωραίο σημείο βουτιές.

Βίντεο: Droneasgr Stamatidis Argiris

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button