home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ταξίδι στο δεσποτάτο του Μορέως παρέα με Φράγκους, Βυζαντινούς και Οθωμανούς

Η καστροπολιτεία χωρίζεται στην άνω και την κάτω χώρα, στην άνω είναι το παλάτι και τα μεγάλα αρχοντικά.
Μυστράς (2)

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, είναι η καλύτερα σωζόμενη Βυζαντινή πολιτεία στην Ελλάδα. Η βόλτα στην καστροπολιτεία ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο παρέα με ΦράγκουςΒυζαντινούς και ΟθωμανούςΜνημείαπαλάτια – κι αυτό των Παλαιολόγων – και εκκλησίες που σώζονται μέχρι σήμερα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και τις τοιχογραφίες σημαντικών δημιουργών. Προέχον βυζαντινό μνημείο και με απόφαση του 1989 η UNESCO το έχει συμπεριλάβει στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η καστροπολιτεία χωρίζεται στην άνω και την κάτω χώρα, στην άνω είναι το παλάτι και τα μεγάλα αρχοντικά.

Τα πιο γνωστά μνημεία της «νεκρής πολιτείας» όπως ονομάζεται είναι η επιβλητική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Δεσποτών, η Μονή της Παντάνασσας, η Μητρόπολη (ή Άγιος Δημήτριος), οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια. Στη νότια πλευρά της Κάτω Χώρας, δείτε τα αρχοντικά των Λάσκαρη και Φραγκόπουλου. Για τους λάτρεις της ανάβασης υπάρχει το στριφογυριστό μονοπάτι που ξεκινάει από την είσοδο της Πάνω Χώρας και οδηγεί στην κορυφή, στο κάστρο του Βιλεαρδουίνου.

Και αφού τελειώσετε με την βόλτα στην καστροπολιτεία, μην λησμονήσετε να κάνετε μια βόλτα στα όμορφα χωριουδάκια της περιοχής όπως Τρύπη, Παρόρι, Αγιος Ιωάννης, Ταϋγέτη και Πικουλιάνικα. Στην περιοχή θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες να μείνετε, ταβερνούλες με ντόπιο χύμα κρασί και εξαιρετική κουζίνα.

Οι λάτρεις της φύσης θα ενθουσιαστούν με τα εξαιρετικά πεζοπορικά μονοπάτια του Ταϋγέτου.

Ο Μυστράς απέχει 5 χιλιόμετρα από την Σπάρτη.

Μυστράς
Μυστράς 4
Μυστράς 1
Μυστράς 3
Μυστράς 5

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis